Türk dünyasının animasyonları Amen Film Festivali’nde

Türk dünyasının manevi başkenti olarak ilan edilmiş Kazakistan’ın Türkistan şehrinin ev sahipliği yaptığı ‘Amen Animasyon Film Festivali’ başladı. Festivalde, Türk dünyasının her bölgesinden gelen çizgi filmler izleyicisi ile buluşacak.

KÜLTÜR-SANAT 30.10.2021, 17:43 31.10.2021, 09:49
Türk dünyasının animasyonları Amen Film Festivali’nde

Yapılan açıklamaya göre; Kazakistan, Kırgızistan, Tataristan, Özbekistan, Azerbaycan ve Türkiye gibi ülkelerden toplamda 49 çizgi film festivalde gösterilecek.

2 gün devam edecek etkinliklerin sonucunda jüri üyeleri festivalin en iyi animasyon filmini seçecek.

Ayrıca konunun uzmanları tarafından genç amatörlere özel dersler de verilecek.

“Türk dünyası ile birlikteyiz”

Festival koordinatörlüğü görevini yürüten Makpal Cumabay böyle etkinliklerin Türk dünyasının bağlarını kuvvetlendireceğine vurgu yaparak, “Biz ulusal çaptaki animasyon film sektörünü geliştirmek amacıyla yola çıktık ve bu yolda tek başımıza değil, tüm Türk halklarıyla birlikte hareket etmek istedik” dedi.

Türk Animasyon film yapımcısı Musab Gündüz, festivalde ‘İstanbul Muhafızları’ adını taşıyan çizgi filmleriyle katılacaklarını belirterek “Burada olmaktan mutluyuz. Türk dünyasının dört bir yanından animatörlerin katıldığı harika bir festival olacak” diyerek aynı zamanda jüride olmanın da heyecanını yaşadığı belirtti. Ayrıca “Türk dünyasının her yerinden çizgi filmler geldi. Bunlar çok mutluluk verici. Her birinde ayrı detaylar görüyoruz. Türk dünyasının hayal gücünün bir sınırı yok. Sınırlar sadece devletler arasında. Kazakistan’dan Balkanlar’a kadar animasyon ile uğraşan bu gençler, aslında dünyayı aynı görüyor ve aynı şeyi resmediyorlar” açıklamasını yaptı.

“Özümüzü unutmadan güzel hikayeler üretebiliriz”

Çizer Mustafa Ahmet Kara da festivalin Türk dünyasının ortak tarihini keşfetmesi açısından çok önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi: “Burası özümüzü öğrenmek için fırsatlarla dolu. Kökenlerimizin dayandığı Ural Asya topraklarını hiç unutmamamız lazım. Fikirlerimizin çoğu bize buralardan miras. Bunlara sahip çıkmayı başarırsak, bütün dünyaya çok benzersiz ve güzel hikayeler üretebileceğimize inanıyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.  

Yorumlar (0)