Kuzey Kore'den bir "çok önemli test" daha!

Kuzey Kore, yine "çok önemli bir test" gerçekleştirdiğini açıkladı.

DÜNYA 14.12.2019, 12:33 14.12.2019, 12:33
Kuzey Kore'den bir "çok önemli test" daha!

Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA, Cumastesi günü Sohae uydu fırlatma tesislerinde "çok önemli bir test daha" gerçekleştirdiğini açıkladı. Kuzey Kore Savunma Bilimi Akademisi, "Testlerde art arda kaydedilen müspet sonuçlar, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin güvenilir stratejik caydırıcılığını güçlendirilmek için kullanılacaktır" şeklinde konuşarak testin hedefini ifade etti.

Testin detayları bilinmiyor

KCNA, Cuma günü yapılan testin geçtiğimiz haftalarda aynı uydu fırlatma tesisinde düzenlenen test gibi "çok önemli bir test" olduğunu belirtti. KCNA, testin detaylarına dair herhangi bir detay vermedi ancak bir önceki test gibi sıvı veya katı roket yakıtı testi yapıldığı düşünülüyor.

Kuzey Kore, 8 Aralık'ta da bir roket testi yapmıştı. Bu testi de "çok önemli bir test" olarak belirten Kuzey Kore'nin nasıl bir test yürüttüğü bilinmiyor ancak testte balistik füze fırlatılmasına imkan verebilecek statik roketlerin denendiği iddia edilmişti.

Kapalı tesisi yeniden açtılar

Kuzey Kore ve ABD, nükleer silahsızlanma için uzun bir süredir görüşüyor. Bu görüşmeler kapsamında Sohae uydu fırlatma tesisinin kapatılması konusunda anlaşmaya varılmıştı ancak görüşmelerin kilitlenmesi üzerine Kuzey Kore Sohae tesisini yeniden faaliyete hazır hale getirmişti.

ABD ve Kuzey Kore'nin nükleer silahsızlama müzakerelerinin devam etmesi için Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Amerikan tarafına 2019 sonuna kadar müddet vermişti. İki ülkenin ilişkilerinin şu anki hâline bakılırsa 2019 sonuna kadar bir anlaşmaya varılamayacak.

Yorumlar (0)