Kudüs yine aynı: İsrail polisi eve zorla girdi!

Yıllardır huzurun sağlanamadığı Doğu Kudüs'te İsrail polisi, Filistinli ailesinin evinin kapısını zorla kırarak baskın düzenledi, 2 kişiyi gözaltına aldı.

DÜNYA 07.05.2021, 15:01 09.05.2021, 09:00
Kudüs yine aynı: İsrail polisi eve zorla girdi!

Filistinliler, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan bazı aileleri evlerinden zorla çıkarmaya çalışan İsrail yönetimini protesto etmeye devam ediyor.

İşgalci Yahudi yerleşimcilere ait bir evde toplanan grupla Filistinli mahalle sakinleri arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor.

Halk bölgede toplanarak direnmeye çalışırken İsrail polisi ise engelleme operasyonlarını sürdürüyor.

Barikatlar kuruldu

İsrail polisi mahalleye çıkan yolları barikatla kapatarak bölgede ikamet edenler haricinde kimsenin mahalleye girmesine izin vermiyor.

Evin kapısını kırdılar

Çok sayıda İsrail polisi, mahalle sakinlerini dağıtmaya çalışırken Filistinli aileye ait bir evin kapısını kırarak içeri girdi.

İsrail polisinin zorla içeriye girmesine karşı kapıya dayanarak direnen ve ayağı kırık olan 50 yaşındaki Filistinli Salih Diyab, polisinin kapıyı itmesi nedeniyle yere düştü. Diyab, bölgedeki Filistinli sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü.

Gözaltına aldılar

İsrail polisi, baskın sonrasında Filistinli 2 kişiyi gözaltına aldı.

Süreç yıllardır devam ediyor

Yıllardan bu yana devam eden yerlerini kaybetme tehlikesi içinde yaşayan Filistinli ailelerin endişeleri, İsrail tarafının baskıları sonrası daha da zorlu bir aşamaya geçti.

Mahkemeden boşaltma kararı 

2019 yılında İsrail vatandaşlarının talebiyle Kudüs Sulh Mahkemesi, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde ikamet eden Filistinli 12 ailenin evlerini boşaltmaları yönünde bir karar vermişti.

Karara göre, Filistinli ailelerden 4'ünün evlerini, ocak ayı itibariyle boşaltmaları gerekiyordu. 

Yapılan itirazlar reddediliyor

Ailelerin itirazı sonrasında kararın temyiz edilerek mahkeme sürecinin yeniden başlaması yönünde karar verilmiş ancak İsrail Merkezi Mahkemesi Filistinli 4 ailenin itirazlarını reddetmişti. 

İsrail Merkezi Mahkemesi, 2021 yılı başında 7 Filistinli ailenin, evlerini Yahudi yerleşimcilere bırakmak amacıyla boşaltması yönünde kararı vermişti.

Mahkeme en son 4 Mart'ta Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan 3 Filistinli ailenin boşaltma kararına yaptıkları itirazlarını da kabul etmemişti.

Yorumlar (0)