Kriz tırmanıyor: AB ülkeleri olağanüstü toplanıyor

AB ülkelerinin liderleri, Ukrayna-Rusya krizini görüşmek için yarın Brüksel'de buluşacak.

DÜNYA 23.02.2022, 19:11
Kriz tırmanıyor: AB ülkeleri olağanüstü toplanıyor

Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri, Ukrayna-Rusya krizini görüşmek için yarın Brüksel'de buluşacak.

Acil nitelikli özel AB Liderler Zirvesi, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel başkanlığında gerçekleştirilecek.

Michel, liderlere ilettiği davet mektubunda, Avrupa Birliği'nin Moskova yönetimine karşı sergilediği birlik ve dün açıklanan yaptırım kararının hızlı bir şekilde alındığı için teşekkürlerini sundu.

"Kıtanın güvenliği de tehlikede"

Rusya yönetiminin eylemlerinin Ukrayna'nın egemenliği ile toprak bütünlüğünü ve uluslararası hukuku ihlal ettiğinin altını çizen Michel, bunun aynı zamanda kıtanın güvenliği için de tehlike manasına geldiğini kaydetti.

Michel, birlik içerisinde kararlı bir duruş ortaya koymanın önemine vurgu yaparak, yarın başkent Brüksel'de saat 20.00 sularında gerçekleştirilecek toplantıda son gelişmelere ek olarak 'kural bazlı uluslararası düzenin ne şekilde korunacağı, Moskova yönetimi ile hangi yollarla başa çıkılacağı ve Ukrayna'ya nasıl daha çok destek verileceği' gibi hususların konuşulacağını belirtti.

Putin yönetimi, Ukrayna'nın doğu bölgesindeki sözde Luhansk Halk Cumhuriyeti ile sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti'ni resmen tanıma ve söz konusu bölgeye asker sevk etme kararı almıştı. Avrupa Birliği, bahse konu karar üzerine dün Rusya'ya yönelik yaptırım uygulanması için anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

Yorumlar (0)