Kritik tarih belli oldu: Tüm dünyanın gözü bu kararda

AB (Avrupa Birliği) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna'nın AB'ye üyelik başvurusuna ilişkin görüşlerini, önümüzdeki hafta açıklayacaklarını ifade etti.

DÜNYA 12.06.2022, 01:00
Kritik tarih belli oldu: Tüm dünyanın gözü bu kararda

Leyen, başkent Kiev'de Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüşmesinden akabinde gerçekleştirilen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve Başbakan Denis Şmıgal ile gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında konuşan Leyen, görüşmelerin ardından değerlendirmelerini önümüzdeki haftanın sonuna dek neticelendirme olanağı bulacaklarını belirtti.

"AB'ye giden yol bellidir"

Leyen, Avrupa Birliği Komisyonu olarak AB üyesi ülkelere Ukrayna'nın yaptığı başvuruya ilişkin önerilerini ileteceklerini anımsatarak, "Avrupa Birliği'ne giden yol bellidir. Ukrayna'nın bu süre içinde gösterdiği kararlılık ve çabayı takdirle karşılıyoruz." diye konuştu.

Ukrayna lideri ile ayrıca ülkenin tekrar inşasını da görüştüklerini kaydeden Leyen, bu hususta Ukrayna'ya hem Avrupa Birliği ülkelerinden hem de uluslararası platformlardan çok büyük destekte bulunulacağını, bu hususta hesap verilebilirlik ve şeffaflığın büyük önem taşıdığını söyledi.

Avrupa Birliği Komisyonu'nun, ülkenin AB'ye üyelik sürecinin başlangıcı hususundaki görüşünü önümüzdeki hafta açıklamasının ardından, AB üyesi ülke liderlerinin, bu tavsiye ve ilk görüşü 23 ila 24 Haziran'daki toplantıda masaya yatırması bekleniyor.

Yorumlar (0)