Kremlin’den S-400 açıklaması!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Ankara’nın da ifade ettiği gibi S-400 anlaşması bitmiş, tamamlanmış bir anlaşmadır.” açıklamasında bulundu.

DÜNYA 22.05.2019, 13:11
Kremlin’den S-400 açıklaması!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemi alımına yönelik ABD’nin tavrını olumsuz buldukları ifade etti.

“S-400, TAMAMLANMIŞ BİR ANLAŞMADIR”

Başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye’nin S-400 alımına yönelik ABD’nin takındığı tutumu eleştiren Peskov, “Rusya bu tür bir yaklaşıma son derece olumsuz bakıyor. Ankara’nın da belirttiği gibi S-400 anlaşması bitmiş, tamamlanmış bir anlaşmadır.” ifadelerini kullandı.

“RUSYA İLE GAYET İYİ İLİŞKİLERİMİZ VAR”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir süre önce “Rusya ile gayet iyi ilişkilerimiz var, bu çerçevede bu alım işlemleri devam ediyor. S-400 için Rusya’ya personelimiz giderek eğitim almaya başladı.” açıklamasını yapmıştı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Alman Bild gazetesinde bir S-400 haberi yayımlamıştı. Alman gazeteci Julian Röpcke de bu haberi “Diplomatik kaynaklara göre Erdoğan, S-400 almaktan vazgeçti.” notu ile Twitter hesabından paylaşmıştı. 

Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Alman gazeteciye “Kaynakların yanlış bilgi vermiş, S-400 tedariği tamamlanmış bir anlaşma.” cevabını vermişti.

Bild gazetesinde yayımlanan haber ve sosyal medya yapılan paylaşımlardan sonra dolarda hareketlilik yaşanmış, Altun’un yaptığı açıklamasından sonra dolar 6,00 seviyesinde seyretmişti.

Yorumlar (0)