Köyü basıp 20 kişiyi kaçırdılar

Kamerun'da Boko Haram bir köyü basıp 20 kişiyi kaçırdı.

DÜNYA 31.08.2019, 19:19
Köyü basıp 20 kişiyi kaçırdılar

Terör örgütü Boko Haram elemanları, Kamerun'un Uç Kuzey bölgesinde bir köye baskın yaparak 20 kişiyi kaçırdı.

Kamerun'daki güvenlik kaynakları, terör örgütü Boko Haram mensuplarının Kolofata kentinin Nijerya sınırındaki Brouvarey köyüne baskın gerçekleştirerek, tarlada çalışan ve aralarında kadınların da bulunduğu 20 kişiyi kaçırdığını bildirdi.

Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapan Boko Haram Ortak Muharebe Kuvvetleri Sektör 1 Komutanı General Bouba Dobekreo, kaçırılan kişilerden henüz haber alamadıklarını belirtti.

Boko Haram Ortak Muharebe Kuvvetleri Sektör 1 Komutanı General Bouba Dobekreo, askerlerin rehineleri bulmak için bölgeye operasyon tertiplediklerini belirterek, "Nijerya ordusuyla iş birliği yapıyoruz, rehinelerin sınırdan Nijerya'ya kaçırıldığını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Nijerya'da 2000'li yılların başı, Nijerya'nın sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de ise 2015 yılından bu yana varlık gösteren Boko Haram terör örgütünün 2009 yılından beri gerçekleştirdiği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Kamerun'un batısında 2016 yılından beri Anglofon krizi yaşanıyor. Kamerun'un Uzak Kuzey bölgesi de Şubat 2015 yılından bu yana terör örgütü Boko Haram'ın saldırılarına maruz kalıyor. 

Uluslararası Göç Örgütünün Ocak 2019 yılındaki raporuna göre, yaklaşık 3,9 milyon nüfuslu bölgede, terör örgütü Boko Haram'ın saldırıları sonucu en az bir milyon kişi yerinden oldu.

Boko Haram örgütü ile mücadele etmek için Çad Gölü havzasındaki ülkeler, 2015 yılında Çok Uluslu Ortak Görev Gücünü (MNJTF) kurmuştu.

Yorumlar (0)