Kosova’da henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı 1500 kişi zehirlendi 

Kosova'daki bir kasabada yaşayan 1500 kişi, aynı saat dilimleri içerisinde zehirlenme belirtileriyle hastaneye müracaat etti. Zehirlenmenin sebebi bilinmezken içme suyunda yapılan incelemeler sonucunda suda bir sorun olmadığı belirtildi. 

DÜNYA 14.07.2021, 08:39
Kosova’da henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı 1500 kişi zehirlendi 

Kosova'nın batı kısmında yer alan Deçan kasabasında 1500 kişi, aynı saat dilimleri içerisinde zehirlenme belirtileriyle hastaneye başvurdu. Toplu zehirlenmenin sebebi henüz bilinmezken Deçan Belediye Başkanı Bashkim Ramosaj, kasabada acil durum ilan etti. 

Geçtiğimiz pazartesi günü 2 kişi öldü 

Geçtiğimiz pazartesi günü Deçan kasabasında yaşayan iki kişi, şebeke suyundan zehirlendiklerini belirterek hastaneye başvurmuş ve çok geçmeden vefat etmişti. Şüpheli ölümler, İpek Başsavcılığı tarafından araştırmaya alınmıştı. İpek Savcılık Sözcüsü Shkodran Nikqi ise olayla ilgili yaptığı açıklamada ölen iki kişinin cesedinin Adli Tıp Kurumu’na gönderileceğini belirtmişti. 

Zehirlenenlerin sağlık durumu iyiye gidiyor 

Savcılık sözcüsü Nikqi, 1500 kişinin zehirlenme belirtileri göstermesi sonrasında Kosova Polisi ile iş birliği içerisinde çalışmaya başladıklarını ve gerekli önlemlerin alındığını aktardı. Deçan Belediyesi Aile Hekimliği Merkezi Müdürü Selman Berisha ise hastaların, Deçan’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını fakat bazı hastaların da komşu şehir olan İpek’e sevk edildiğini ifade etti. 

Berisha, zehirlenen kişilerin sağlık durumlarının iyiye gittiğini aktardı. 



İçme suyunda zehirli madde bulunmadı 

Kosova Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü Müdürü Naser Ramadani, Deçan’a bağlı köylerden su örneklerinin alınıp analiz edildiğini fakat zehirli bir maddeye rastlanmadığını ifade ederken konuyla ilgili detaylı araştırmanın başlatıldığını belirti. 

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Savunma Bakanı Armend Mehaj ve Kosova Sağlık Bakanı Arben Vitia, Deçan ve İpek’teki hastaları ziyaret etti.  

Yorumlar (0)