Koronavirüse yakalanan Zelenskiy'nin son durumu!

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, hastalığı yendiğini duyurdu. 

DÜNYA 23.11.2020, 15:15 24.11.2020, 17:26
Koronavirüse yakalanan Zelenskiy'nin son durumu!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, siyaset dünyasından birçok isim gibi yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanmıştı. 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sağlık durumuna ilişkin açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Zelenskiy, hastalığın yendiğini duyurdu.

Zelenskiy, ateşinin 36,6 çıktığını, testinin de negatif sonuçlandığını belirterek, çalışmaya devam ettiğini söyledi. 

Bütün Ukraynalılara teşekkürlerini sunan Zelenskiy, yeni tehlikelerin kapıda olduğunu ve vatandaşların kendilerini korumalarının şart olduğunu ifade etti.

Zelenskiy, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında mutlaka maske takılması ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, izolasyon, spor ve vitaminin de bu süreçte büyük önem taşıdığına dikkat çekti. 

Bir günde 10 binden fazla vaka tespit edildi

Ukrayna'da son bir günde 10 bin 945 kişi, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandı. Söz konusu gelişmeye ilişkin açıklama Ukrayna Sağlık Bakanlığından geldi. Açıklamada, son bir günde 4 bin 143 kişinin yeni tip koronavirüsü (Covid-19) yendiği ifade edildi. Ayrıca, ülkede son bir günde 124 kişinin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Ukrayna'da şu ana kadar 635 bin 689 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, pandemi kaynaklı yaşamını yitiren kişi sayısı 11 bin 75'e ulaştı. 

Ukrayna'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında bütün eğlence yerleri, kafeler, restoranlar, kuaförler, alışveriş merkezleri ve yüzme alanlarının Kasım ayının bitimine kadar hafta sonu boyunca kapalı tutulmasına yönelik karar verilmişti.  

Yorumlar (0)