Koronavirüs sonrası İtalya'nın görüntüsü şaşırttı!

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Çin'in ardından sıçradığı Avrupa'da pandemiden en çok etkilenen ülkelerden biri İtalya oldu. Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) çektiği yeni görüntü şaşırttı.

DÜNYA 16.03.2020, 09:48
Koronavirüs sonrası İtalya'nın görüntüsü şaşırttı!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin en çok vurduğu ülkelerden biri İtalya oldu. Koronavirüs sebebiyle tüm ülke karantina altına alındı fakat ölümlere son verilemiyor.

İtalya'da koronavirüse bağlı gerçekleşen ölümlerde dün akşam rekor kırıldı. İtalya'da bir günde tam 368 kişi yaşamını yitirdi. Böylece hayatını kaybeden kişi sayısı bin 809'a, koronavirüsün bulaştığı kişi sayısı ise 24 bin 747'ye ulaştı. 

İtalya'daki değişim, uydudan gelen son görüntüler ile gözler önüne serildi. Ocak ayı ortalarında çekilen ve hava kirliliğini yansıtan bu görüntünün, artık çok daha farklı bir durumda olduğu anlaşılıyor.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından dünyaya yollanan ve Şubat ayını kapsayan görüntülerde de büyük bir değişikliğin olmadığı fakat koronavirüsün en fazla yayıldığı Mart ayında görüntünün tamamen değiştiği fark ediliyor.

Pandeminin mart ayında ülkeyi vurmasıyla beraber salgının en çok etkilendiği Kuzey İtalya'da kırmızı bölgenin iyice azaldığı anlaşılıyor. Bu da hava kirliliğinin, karantinayla ilişkili olarak her geçen gün daha da azaldığı anlamına geliyor. 

Aynı durum, Çin'de de görülmüştü. Koronavirüs riski sebebiyle fabrikaları kapatan Çin'de haritada görülen kırmızı renk resmen kaybolmuş yani hava kirliliği iyice azalmıştı. 

Yorumlar (0)