Koronavirüs ile uğraşan ülkede mafya paniği!

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının Avrupa'da en fazla etkilediği ülke İtalya'nın yoksul güney bölgesinde ortaya çıkan yönetim boşluğundan mafyanın faydalanabileceğine yönelik endişe sonrası, Sicilya'nın başkenti Palermo'da güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

DÜNYA 01.04.2020, 09:28 01.04.2020, 11:31
Koronavirüs ile uğraşan ülkede mafya paniği!

South China Morning Post gazetesinde yer alan habere göre İtalya çapında ilan edilen karantina sonrası İtalya'nın yoksul güney bölgesinde ekonomik durumun giderek kötüleşmesi ve sosyal medyada bazı çetelerin dükkanlara saldırı hazırlığında olduğuna ilişkin istihbarat bilgilerinin paylaşılması sonrasında Sicilya'nın başkenti Palermo'nun kritik bölgelerinde güvenlik önlemleri üst seviyeye yükseltildi.

Sicilya'da yaşamsal gıda ve tıbbi malzeme tedariğinde de zorluk çekildiğini vurgulanan haberde, yetkililerin doğacak boşluğun mafya tarafından doldurulmasından endişe duyduğu bildirdi. İtalyan La Stampa gazetesine açıklama yapan Palermo Belediye Başkanı Loluca Orlando da "Hızlı hatta çok çok daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Gerilim her an şiddete dönüşebilir." uyarısı yaptı.

İtalyan hükümetinin de zor durumdaki bölgeye yönelik yeni bir strateji üzerinde çalıştığı ileri sürüldü. Diğer taraftan İtalya'da salgında yaşamını yitirenler için tüm ülkede bayraklar yarıya indirildi.

İtalya'da karantina süresinin de Paskalya Bayramı'na (12 Nisan) kadar uzatıldığı duyuruldu. İtalya'da Covid-19 salgını sebebiyle 11 bin 591 kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)