Koronavirüs hastasını öldüren doktor tutuklandı!

Almanya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastasını öldürdüğünü itiraf eden doktorun tutuklandığı öğrenildi. 

DÜNYA 21.11.2020, 15:30 22.11.2020, 16:07
Koronavirüs hastasını öldüren doktor tutuklandı!

Almanya'da bulunan Essen Üniversitesi Kliniği'nde akılalmaz bir olay yaşandı.

Söz konusu klinikte görevli olan bir başhekim, 13 Kasım Cuma ve 17 Kasım Salı günü yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarına bilinçli olarak yasa dışı ilaç enjekte etti. Başhekim, ilaç enjekte ettiği hastalarının ölümüne neden oldu. 

Kan donduran olaya ilişkin Essen Savcılığı tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle tedavi altında olan ve süreci ağır geçiren iki hastayı kasıtlı olarak öldürdüğü iddia edilen başhekimin tutuklandığı ifade edildi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının 47 ve 50 yaşlarında olduğu öğrenildi. 

Söz konusu başhekim, yoğun bakım servisinde tedavi altında olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastasının acı çektiğini, buna son vermek için ilaç enjekte ettiğini söyledi. 

Bunun üzerine Essen polisi tarafından hızlı bir şekilde cinayet timi oluşturuldu. Başhekimin 18 Kasım Çarşamba günü polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı, 19 Kasım Perşembe günü de hâkimin karşısına çıkarılmasının ardından tutuklandığı aktarıldı. 

Almanya'da son durum nasıl?

Almanya'da şimdiye dek 901 bin 659 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası kayıtlara geçti. Ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 17 bin 76 can kaybı gerçekleşti. 

Essen, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) en fazla etkilenen yerler arasında bulunuyor. Söz konusu bölgede, geçtiğimiz hafta 100 bin kişi başına 166 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

Yorumlar (0)