Koronavirüsten ölen patriğin naaşını öptüler!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitiren Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği Irinej'in naaşının öpüldüğü anlara dair görüntüler şaşkınlığa uğrattı. 

DÜNYA 21.11.2020, 15:55 21.11.2020, 16:01
Koronavirüsten ölen patriğin naaşını öptüler!

Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği Irinej, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanmıştı. 

Ülkenin başkenti Belgrad'da bulunan Karaburma Askeri Hastanesi'nde tedavi altında olan Irinej'in hayatını kaybettiği ifade edilmişti. 

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İrinej'in fotoğrafına yer veren Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, onu tanımanın kendisi için bir onur olduğunu belirterek, "Sizin gibiler bir daha gelmeyecek." notunu düşmüştü. 

Karadağ Sırp Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Amfilohije Radovic, iki hafta yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirmişti. Radovic için düzenlenen cenaze töreni, İrinej tarafından yönetilmişti. Söz konusu törene binlerce kişi katılım göstermiş, açık tabutta bulunan Radovic'in naaşı onlarca kişi tarafından öpülmüştü. 

Bunun üzerine yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitiren İrinej'in naaşının da pek çok kişi tarafından öpüldüğü fark edildi. Ortaya çıkan görüntüler şaşkınlığa uğrattı.

İrinej'in gerçek isminin Miroslav Gavrilovic olduğu biliniyor. 1930 senesinde Sırbistan'ın Cacak kentinde doğan İrinej, Belgrad ve Prizren’de bulunan Ortodoks okullarında eğitim gördü. 

İrinej, kilisede birçok görev yürütmesinin ardından 2010 senesinde patrik seçildi.

Yorumlar (0)