Koronavirüs daha bitmedi ama...

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ayinlerini online düzenleyen Papa Francis, toplu ayinlere yeniden başladı. Papa'nın ayin sırasında el öptürdüğü görüldü. 

DÜNYA 02.09.2020, 16:38 02.09.2020, 16:43
Koronavirüs daha bitmedi ama...

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) etkili olmaya devam ederken, Papa Francis tartışma yaratacak bir harekette bulundu. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle bir süredir halk ile buluşmayan Papa Francis, online ayin gibi farklı yollara başvurmak durumunda kalmıştı.

Papa Francis, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) pik yaptığı Mart ayından beri ilk defa toplu ayin gerçekleştirdi. 

Söz konusu ayin, Vatikan'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri altında gerçekleştirildi. 

500 civarında kişinin katıldığı ayinde, herkesin maske takmasına yönelik zorunluluk getirildi. Öte yandan, katılımcıların sosyal mesafeye uymaları için sandalyelerin aralarında boşluklar bırakıldığı görüldü. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) süreciyle birlikte insanlarla bir araya gelerek el öptürmeye son veren Papa Francis'in, aylar sonra tekrar el öptürmeye başladığı görüldü. 

"Hastaları ziyaret edin" demişti

Papa Francis, Mart ayında düzenlediği bir ayinde, rahiplere tuhaf bir çağrıda bulunmuştu. 

Rahiplerin dışarı çıkmasını isteyen Papa Francis, onların hastaları ziyaret etmesi gerektiğini söylemişti.

Papa Francis'in yaptığı çağrı, sosyal medya kullanıcılarının sert tepkisini çekmişti. Söz konusu çağrının, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) daha hızlı yayılmasına neden olacağı belirtilmişti. 

Yorumlar (0)