"O gazla işsizliği önleyemezsiniz"

Hükümetin Akdeniz'deki kararlılığını desteklediklerini belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Ancak o gazla işsizliği önleyemezsiniz." dedi.

SİYASET 02.09.2020, 17:03
"O gazla işsizliği önleyemezsiniz"

İnternetten online basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye'nin kendi gemileriyle denizlerinde arama ve sondaj yapmasına, Karadeniz'de doğal gaz rezervi bulmasına memnun olduklarını kaydetti.

Bir sonraki cümlesine "ancak" diyerek başlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Türkiye'nin ekonomisindeki problemler, bulduğunuz bu doğalgaz ile çözülemez. Bulduğunuz doğalgaz ile işsizliği bitiremezsiniz. Bulduğunuz o doğalgazla insanların daha çok para kazanmasını sağlayamazsınız." ifadelerini kullandı.

"Ekonomide ihracat düşüyor, iç ve dış borç artıyor, dış ticaret açığı büyüyor ve işsizlik rakamları yükseliyor. Bunlar önemli sorunlar." diyen Temel Karamollaoğlu, 6 yıl sonra doğalgazdan sağlanacak gelir gelene kadar milletin iflahının kesilmiş olacağını ifade etti.

Türkiye ve Yunanistan odaklı Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime ilişkin Karamollaoğlu, Hükümetin Akdeniz'deki kararlılığını desteklediklerini, haklarımızdan asla ödün verilmemesi gerektiğini, yapılan meşru hamlelerde geri adım atılmamasının şart olduğunu, bu bağlamda iktidarı dışarı karşı desteklemek zorunda olduklarını söyledi.

Yorumlar (0)