Koronalı Prens partiye katıldı, ülke karıştı!

Karantina tedbirlerine uymayarak bir partiye katılan ve Covid-19 testi pozitif çıkan Belçika Prensi Joachim özür diledi.

DÜNYA 01.06.2020, 10:50 01.06.2020, 11:12
Koronalı Prens partiye katıldı, ülke karıştı!

Tecrit kurallarını ihlal ederek İspanya'nın güneyinde yer alan Kurtuba şehrindeki bir partiye katıldıktan sonra Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi pozitif çıkan Belçika Prensi Joachim, karantina kurallarını çiğnediği için tüm halktan özür diledi.

Belçika Prensi Joachim

Belçika Prensi Joachim adına avukatı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Karantina önlemlerine uymadığı için özür dileyen Belçika Prensi Joachim, koronavirüsün getirdiği zor dönemlerde amacının kimseyi incitmek olmadığını belirterek, davranışlarından dolayı büyük pişmanlık duyduğunu ve sonuçlarına katlanmaya razı olduğunu kaydetti.

belçika prensi Joachim Victoria Ortiz

Belçika Kralı Philippe'nin yeğeni olan 28 yaşındaki Belçika Prensi Joachim'in partiye katıldığı güne kadar tüm tecrit kurallarına kusursuz uyduğu, İspanya'nın güneyinde yer alan Kurtuba şehrine uçana kadar ailesiyle izolasyon durumunda yaşamını sürdürdüğü belirtildi.

Belçika Kralı Philippe

Gazete çıkarmasaydı özür dileyecek miydi?

Belçika'da Prens Joachim'in eleştiri oklarının hedefi olmasının sebebi ise yaşananların bir gazete tarafından ortaya çıkarılması. İspanyol El Confidencial gazetesinin ulaştığı gizli belgelerde Belçika Prensi Joachim'in 26 Mayıs'ta Kurtuba kentinde yapılan bir partiye katıldığı ve sonrasında yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı görülüyordu. Belçikalılar "El Confidencial gazetesi gizli belgeleri ortaya çıkarmasaydı Prens bu alışkanlıklarına devam edecek miydi?" diye soruyor.

belçika prensi Joachim ile sevgilisi Victoria Ortiz

Öte yandan İspanya'nın güneyinde yer alan Kurtuba şehrindeki partiye 27 kişinin katıldığı belirlenirken, Endülüs özerk yönetimi hükümeti OHAL'in (olağanüstü hâl) delindiği gerekçesiyle Belçika Prensi Joachim'in de aralarında olduğu 27 katılımcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Kurtuba'daki partiye katılanların tamamının tespit edilerek karantinaya alındığı kaydedildi.

belçika prensi Joachim ve Victoria Ortiz

Bu ilk değil!

Avukatı her ne kadar Belçika Prensi Joachim'in partiye katıldığı güne kadar tüm karantina kurallarına uyduğunu iddia etse de aslında Prens Joachim'in bu ilk kabahati değil.

Prens Joachim Victoria Ortiz

Tanınmış bir İspanyol iş adamının kızı olan Victoria Ortiz'i ziyaret etmek için 24 Mayıs'ta uçakla Madrid'e indiği ortaya çıkan Belçika Prensi Joachim, Belçikalıların güvenini tamamen sarsmış durumda. Belçika Prensi Joachim'in sevgilisi olan Victoria Ortiz'i ziyaretinden sonra aynı gün bu kez de hızlı trenle Kurtuba kentine geçtiği ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)