Kopenhag'da AVM'ye silahlı saldırı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Amager bölgesinde bulunan 'Field's' isimli AVM'yi hedef alan silahlı saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu öğrenildi.

DÜNYA 03.07.2022, 23:39
Kopenhag'da AVM'ye silahlı saldırı

Kopenhag Polis Sözcüsü Soren Thomasse, bahse konu saldırıda çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini, bazı yaralıların sağlık durumunun ağır olduğunu ifade etti.

Saldırının ardından bir şüpheli şahsın yakalandığını kaydeden Thomasse, söz konusu şahsın Danimarka kökenli ve 22 yaşında olduğunu, terör saldırısı olasılığını da dışlamadıklarını belirtti.

Thomasse, güvenlik güçlerinin incelemeleri sürdürdüğü bilgisini aktararak, saldırganın tek başına hareket ettiği netlik kazanıncaya dek bölgede üst seviye tedbirlerin süreceğini sözlerine ekledi.

"Kalabalığı hedef alarak rastgele ateş ediyordu"

Olaya şahit olan ve ülke medyasına açıklamalarda bulunan Chiristine Hanberg, silah sesi işittiğini, insanların panikleyerek sağa sola kaçtığını dile getirdi.

Bir diğer görgü tanığı Rikke Levandoski ise silah sesleri işittiğinde bir mağazanın tezgahının ardına saklandığını söyleyerek, "Saldırgan, orta boylu, maskesiz ve siyah elbiseliydi. Kalabalığı hedef alarak rastgele ateş ediyordu." sözlerini sarf etti.















Yorumlar (0)