Kongre, seçimi Biden'ın kazandığını onayladı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde Kongre, 59. Başkanlık Seçiminin Demokrat aday Joe Biden tarafından kazanıldığını resmen tescilledi.

DÜNYA 07.01.2021, 12:10 07.01.2021, 18:18
Kongre, seçimi Biden'ın kazandığını onayladı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde Kongre oturumunda, 3 Kasım 2020 tarihinde düzenlenen 59. Başkanlık Seçimlerinde oluşturulan Seçiciler Kurulu oyları sayıldı ve Demokratların adayı Joe Biden'ın seçimi kazandığı resmî olarak tescillendi.

Amerikan Kongre binasının dün basılmasından sonra ara verilen ve göstericiler çıkarıldıktan sonra tekrar toplanan Kongre, delege oyları sayımı işlemini tamamladı ve 59. Başkanlık Seçimini Joe Biden'ın kazandığına dair resmî onay verdi.

Amerikan Kongresi'nde Senato üyelerini ve Temsilciler Meclisi üyelerini buluşturan ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in yönettiği ortak oturumda, alfabetik sırayla eyaletler okundu ve eyaletlerin hangi başkan adayı ve başkan yardımcısı adayına oy verdiği yüksek sesle oturumda okundu.

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'ndeki oy sayım oturumunda alfabetik sıraya göre son eyalet olan Vermont eyaletinden çıkan sonuçların da kayıtlara geçirilmesiyle Joe Biden, 270 delegeyi geçerek resmen Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. Başkanı oldu.

Yorumlar (0)