Çelebi: Rektör eylemleriyle ‘Gezi Olayları’ yeniden hayata geçirilmek isteniyor 

ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, başörtüsü ve darbe konularına isyan etti. Çelebi, “Gündemde vatandaşın geçim derdi gibi daha önemli konular varken siz çok sığ, suni konularla gündemi meşgul ediyorsunuz” dedi. Rektör eylemlerini de eleştiren Çelebi, “Gezi olayları yeniden hayata geçilerek bir iç karışıklık çıkarılmak isteniyor” değerlendirmesinde bulundu.

SİYASET 07.01.2021, 12:33 08.01.2021, 08:31 Hanife
Çelebi: Rektör eylemleriyle ‘Gezi Olayları’ yeniden hayata geçirilmek isteniyor 

ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, yılın ilk basın toplantısında gündem değerlendirmelerinde bulundu.

Genel Başkanı İbrahim Çelebi gündemdeki başörtüsü ve darbe tartışmalarına, “Çözülen meseleleri ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorsunuz” diyerek isyan etti. Rektör eylemlerini de eleştiren Çelebi, “Gezi olayları yeniden hayata geçilerek bir iç karışıklık çıkarılmak isteniyor.” dedi.

Çelebi: Sığ konularla gündemi meşgul etmeyin!

Milletin gündeminin geçim derdi olduğunu söyleyen İbrahim Çelebi, “Gündemde vatandaşın geçim derdi gibi daha önemli konular varken siz çok sığ, suni konularla gündemi meşgul ediyorsunuz. 2020 gıda enflasyonun TÜİK’in verilerine göre %24 hatta %30 arttı. Hal böyle iken asgari ücrete yapılan zam yetersiz kaldı.” ifadelerine yer verdi.


Çelebi, vergi borcu konusuna da değinerek, “Çalışanlar yılda yaklaşık 100 milyar vergi verirken, işverenlere 80 milyar vergi düşmektedir. Ancak bunun yanında malum firmaların bir kalemde vergi borçlarının silinmesi de vatandaşı isyan ettirmektedir. Çalışanın üzerine basarak yükselme dönemi artık bitmelidir. İnşallah ANAP, iktidarında bunu bitirecektir.” şeklinde konuştu.



“Destek için Diyarbakır’a gidiyorum”

Diyarbakır’da HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelere de değinen ANAP Başkanı Çelebi, “Güvenlik güçlerimizin başarılı mücadelesiyle PKK, DEAŞ üye sayısı azaltılmıştır. Kandırılarak dağa kaçırılan ve ellerine silah verilen çocuklarımızın aileleri HDP binası önünde nöbet tutuyorlar. Ben de onlara destek vermek için ANAP’ın Genel Başkanı olarak Cuma günü Diyarbakır’da olacağım. Cuma namazından sonra nöbet tutan annelerimizin ziyaretine gideceğim.” dedi.



“Erdoğan’a teşekkür ediyorum”

Çelebi,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, “İktidarın doğru yaptığı şeylerde de takdir edeceğimizi destekleyeceğimizi söylemiştik. Ben, başörtüsü sorununu kökten çözen Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Ama maalesef birilerinin başörtüsüyle, giydiği kıyafetle kişileri değerlendirerek gösterdikleri acizlikle, bu konuyu ısıtıp ısıtıp önümüze koymalarını da doğru bulmuyoruz. Darbe çığırtkanlığı yapanlara da artık Türkiye’nin gündeminden darbe inmiştir. Bir daha da olmayacaktır.” diye seslendi.

Çelebi: ‘Gezi Olayları’ yeniden hayata geçirilmek isteniyor 

Çelebi, gündemdeki rektör atamasındaki eylemleri gezi olaylarına benzeterek, “Boğaziçi Üniversitesi önünde yapılan rektör ataması eylemleri ile gezi olayları yeniden hayata geçirilmek isteniyor. Bu konuda özelikle gençlerimizi öğrencilerimizi uyarmak istiyorum. Bu oyunlara bu tezgâhlara kanmayın.” uyarısında bulundu. 

Çelebi, atamaların önceden 6 akademisyenin yarışa girdikten sonra YÖK’ün aralarından 3 kişi seçip bu kişileri cumhurbaşkanlığına sunduğunu ve cumhurbaşkanın bu üçü arasından seçim yaptıktan sonra atamaların gerçekleştiğini belirterek, şu anda değişen şeyin cumhurbaşkanının atamaları direk olarak yapması olduğunu söyledi. Bunun ne kadar doğru olduğunun tartışma konusu olduğunu belirten Çelebi, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektörün çok başarılı olduğunu ve ODTÜ’de ekonomi mühendisliği bitirmiş biri olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)