Komşuda ölü sayısı 514: Cadde ve sokaklar boşaltılacak!

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ölü sayısı 514 oldu. Öte yandan, İran Genelkurmay Başkanlığı, koronavirüs ile mücadele önlemleri dâhilinde satış yerleri, sokak ve caddeleri boşaltacaklarını bildirdi.

DÜNYA 13.03.2020, 14:02 13.03.2020, 15:27
Komşuda ölü sayısı 514: Cadde ve sokaklar boşaltılacak!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünyaya hızla yayılıyor. Koronavirüsün en çok vurduğu ülkelerden biri de komşu İran oldu. 

İran'da şu ana kadar 11 bin 364 vaka tespit edildi. Ülkede salgın nedeniyle 514 kişi hayatını kaybetti. 

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, 3 bin 276 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini bildirdi. 

Güvenlik güçleri sokaklara inecek

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, koronavirüs ile mücadele önlemleri dâhilinde pazar, çarşı, alışveriş merkezleri ile sokak ve caddeleri boşaltacaklarını bildirdi. 

İranlılara 10 gün içerisinde sağlık kontrolü uygulanacağını ve şüphelilerin tedavi altına alınacağını kaydeden Bakıri, İran genelinde 1000 sağlık merkezinin kurulacağını ve muayenelerin klinik ortamında gerçekleştirileceğini belirtti. 

Bakıri, koronavirüs ile mücadele dâhilinde ülke genelinde pazar, çarşı, alışveriş merkezleri ile sokak ve caddelerin 24 saat içinde boşaltılacağını ifade etti. 

Güvenlik güçlerinin İçişleri Bakanlığı ve valilikler ile koordinasyon halinde sokakları boşaltma görevini üstleneceğini belirten Bakıri, halka Sağlık Bakanlığının tavsiyelerine uymaları için çağrı yaptı. 

Öte yandan, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti’nin koronavirüs taşıdığı öne sürüldü. 

İran devlet televizyonu, koronavirüs belirtileri gösteren İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti'ye uygulanan koronavirüs testi sonuçlarının pozitif çıktığını bildirdi. 

Koronavirüs ile mücadelede önemli bir merkez durumundaki Mesih Danışveri Hastanesi'nin müdürlüğünü yapan Ali Ekber Velayeti’nin durumunun iyi olduğu ve evinde karantinada olduğu ifade edildi. 

Yorumlar (0)