Komşuda 17 eyalete giriş yasak!

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde 17 eyalete girişlere yasak getirildiği bildirildi.

DÜNYA 07.03.2020, 10:59
Komşuda 17 eyalete giriş yasak!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının en çok etkilediği ülkelerden biri de İran oldu.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, şimdiye kadar Gilan, Yezd, Kazvin, Fars, Erdebil, Zincan, İsfahan, Kirman, Semnan, Gülistan, Mazenderan, Loristan, Rezevi Horasan, Kirmanşah, Sistan-Beluçistan ve Kohgiluye-Buyer Ahmed eyaletlerine seyahatlerin ikinci bir talimata kadar yasaklandığını kaydetti.

Doğu Azerbaycan eyaletinde bulunan Ares Serbest Bölgesi, Buşehr eyaletine bağlı Bender Genaveh ve Batı Azerbaycan eyaletinde bulunan Maku Serbest Bölgesi'ne de girişlere yaska getirildiği kaydedildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19), İran'da başta başkent Tahran olmak üzere hızla yayılmaya devam ederken, şimdiye kadar üst düzey isimlerin de aralarında yer aldığı 124 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19), Çin'den sonra en çok kaybın gerçekleştiği İran'da ilk defa 19 Şubat günü şehrinde tespit edildi. Daha sonra neredeyse İran'ın tamamına yayılan yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalananların sayısı 4 bin 747 oldu. Yeni tip koronavirüs (Covid-19), teşhisi konulanlardan 913'ü de iyileşerek hastanelerden taburcu edildi.

Salgınla mücadele dâhilinde büyük şehirlerin girişlerinde halkın seyahatlerini sınırlandırmak için kontrol noktaları meydana getirildi. İran genelinde bulunan ilk ve orta dereceli okullar ile üniversiteler, spor ve sanatsal faaliyetler salgın sebebiyle 20 Mart gününe kadar iptal edildi.

Yorumlar (0)