THY'den koronavirüs dezenfeksiyonu

Türk Hava Yolları, uluslararası otoritelerce kabul gören ve etkisi kanıtlanan dezenfeksiyon işlemleri uygulayarak yeni tip koronavirüsle mücadele ediyor.

GÜNDEM 07.03.2020, 11:00
THY'den koronavirüs dezenfeksiyonu

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Aralık ayında Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve her yeni gün daha çok yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) için tüm dünya gibi THY de büyük mücadele veriyor. THY, yurt içi ve yurt dışı seyahat güvenliğini geniş çapta tehdit eden salgına karşı, uçaklarını etkisi kanıtlanmış ilaç ve ekipmanlarla dezenfekte ediyor. 

Yolcularının seyahat güvenliğini birinci sıraya koyan THY, oldukça fazla sayıda vakanın görüldüğü Çin, Güney Kore, İtalya, İran, Irak ve Nahçivan'a olan seferlerini durdurdu. 28 Ocak'tan bu yana durdurulan uçuşlar sebebiyle 850'yi aşkın seferin iptal edildiği kaydediliyor. Söz konusu durumun devam etmesi halinde bu ayın sonunda iptal edilen seferlerin sayısı 1700'ü bulacak.

Durdurulan seyrüseferlerin yanı sıra, THY'nin yurt dışından gelen tüm uçakları da, virüslere karşı etkisi kanıtlanmış yöntemlerle dezenfekte işlemi görüyor. Uçakların dezenfeksiyon sürecinde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından onaylanan kimyasal maddeler kullanılıyor. Özel bir alet kullanılarak havaya püskürtülen kimyasallar 10 dakika boyunca uçak içerisinde dezenfeksiyonu gerçekleştirerek bakteri ve virüslere karşı koruma sağlıyor. Dezenfeksiyon süreci toplamda 25 dakika sürüyor.Bu uygulama yapılmadan uçaklara yolcu alınmıyor.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de konuyla ilgili Twitter'dan paylaşımda bulunarak, "Dünyanın dört bir yanına yayılan virüse karşı en etkin yöntemlerle önlem alıyoruz. Uçaklarımızda, uluslararası otoriteler tarafından kabul görmüş ve etkisi kanıtlanmış dezenfeksiyon süreçleri uyguluyoruz. Misafirlerimizin seyahat güvenliği bizim için daima en ön plandadır" bilgisini veriyor.

Dezenfeksiyon işlemi esnasında, kişisel koruyucu donanımlarını giyen arındırma ekibi görevini hem sağlık hem de ulaştırma birimleri ile koordinasyon içerisinde tamamlıyor. Salgının başlamasından bu yana 500 civarında uçak virüse karşı dezenfekte edildi.

Dezenfeksiyon sürecinin ikinci aşamasında ise genel temizlik prosedürü uygulanıyor. Bu aşamada; yolcuların temas ettiği baş üstü dolapları, pencereler, koltuk başları, koltuk kenarları ve cepleri gibi farklı noktalara derinlemesine temizlik işlemi uygulanıyor. Her bir seferin sonunda battaniye ve yastık gibi ürünler değiştiriliyor ve yüksek sıcaklıkta yıkanıyor.

Yer servisleri de temizleniyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında sadece uçaklar değil uçuşun önce ve sonrasında yolcuları taşıyan otobüsler de dezenfeksiyon işleminden geçiyor. Hijyen ön planda tutularak seyahatin her aşamasında yolcuların temas ettiği noktalarda derinlemesine temizlik yapılıyor.

Yorumlar (0)