KKTC'de dikkat çeken aşı kararı

KKTC'de koronavirüs aşısı olmayanlar için yeni bir karar alındı. Ücretsiz olarak uygulanan PCR testlerinin, koronavirüs aşısı olmayanlara ücretli hale getirilmesi planlanıyor.

DÜNYA 03.08.2021, 01:26
KKTC'de dikkat çeken aşı kararı

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Hamza Ersan Saner, basın mensuplarının karşısına geçti. Saner, Bakanlar Kurulu’nun Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu'na tavsiyesinin Sağlık Bakanı Ünal Üstel tarafından aktarılacağını dile getirdi.

Başbakan Saner, bahse konu tavsiyenin, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının önlenmesi için aşılı bireylerin kapalı mekanlarda özellikle devlet dairelerine girişlerinde herhangi bir işleme tabi tutulmadan giriş çıkışlarının serbest olması ve aşısız bireylerin devlet dairelerine girebilmeleri için 3 günlük PCR veyahut antijen testinin talep edilmesi olduğunu ifade etti.

"Aşısızlar para karşılığı PCR testi yaptırabilecek"

Başbakan Saner, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun kararı doğrultusunda aşılı kişilerin giriş çıkışlarının rahatlatılacağını söyleyerek, aşısız olan kişilerin de aşı yaptırmaları yönünde teşvik edileceğini aktardı. Saner ayrıca, ücretsiz olarak uygulanan PCR testlerinin aşısız kişilere ücretli olacağını duyurdu.

"15 gün içerisinde iki doz aşılama tamamlanacak"

Aşılamaya dair de bilgi veren Saner, ülke çapında 172 bin kişiye ilk doz, 145 bin kişiye ise ikinci doz aşı yapıldığını bildirdi. Ellerinde 45 bin doz daha CoronaVac aşısı bulunduğunu ifade eden Saner, “Bu aşılardan 35 bini ikinci doz olarak ayrıldı. İkinci doz aşıların 15 gün içinde tamamlanması öngörülüyor. Böylece 217 bin kişiyi iki doz aşılamış olacağız.” dedi.

Yorumlar (0)