Kazakistan’da olaylarda gözaltı sayısı 4 bini aştı!

Kazakistan’da akaryakıta zamlarla birlikte protesto gösterileriyle başlayan ardından ise şiddet olaylarına dönüşen ortamda gözaltı sayısı 4 binin üzerine çıktı.

DÜNYA 08.01.2022, 13:18
Kazakistan’da olaylarda gözaltı sayısı 4 bini aştı!

Kazakistan’daki akaryakıt fiyatlarına zam yapılmasının ardından başlayan protestoların şiddet olaylarına dönüşmesinden sonra başlatılan operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 4 bin 266’ya çıktı.

Protestolarla birlikte görevden alınan eski Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Karim Masimov da “vatana ihanet” şüphesiyle gözaltına alındı.

Protestocular Kazakistan’da LPG fiyatlarına zam gelmesi sonrasında hükümet binalarını basıp ateşe verdi. Ülkede son senelerin ne büyük krizi yaşanıyor. Önce protesto gösteri sonra ise şiddet olaylarına dönüşmesi sonrası ülkedeki terörle mücadele operasyonları sürüyor. Kazakistan İçişleri Bakanlığı’nca yapılmış olan açıklamada operasyonlarda komşu ülke vatandaşları da dahil olmak üzere gözaltına alınanların sayısının 4 bin 266’ya çıktığı kaydedildi.

Göstericiler cezaevine silahlı saldırı yaptı

Bakanlık tarafından yapılmış olan açıklamada Taldıkorgan şehrinde de silahlı bir grup tarafından cezaevine silahlı saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Eski Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Masimov gözaltına alındı

Ulusal Güvenlik Komitesi’nce yapılmış olan açıklamadaysa protesto gösterilerinin şiddetinin artması sonrası görevden alınan eski Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Karim Masimov’un vatana ihanet şüphesiyle birlikte gözaltına alındığı kaydedildi.

Masimov’un 6 Ocak tarihinde görevden alındığı ve vatana ihanetten hakkında soruşturmanın başlatıldığı ve kendisiyle beraber diğer yetkililerin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Yorumlar (0)