Kazada korkunç detay ortaya çıktı: Ruhsatı yoktu!

Los Angeles Lakers'ın unutulmaz oyuncusu Kobe Bryant ile kızının yaşamını yitirdiği kazada korkunç detay ortaya çıktı. Helipterin sisli havada uçma ruhsatına sahip olmadığı tespit edildi.

DÜNYA 01.02.2020, 16:23
Kazada korkunç detay ortaya çıktı: Ruhsatı yoktu!

NBA yıldızı Kobe Bryant ile kızını taşıyan helikopterin sahibi olan şirketin, sisli havalarda sefer yapma ruhsatına sahip olmadığı belirlendi. Bryant, geçen hafta helikopter kazası nedeniyle 13 yaşındaki kızı ve diğer yedi kişiyle birlikte yaşamını yitirmişti.

ABD Ulusal Taşımacılık Güvenliği Kurulu Sözcüsü Keith Holloway, Reuters haber ajansına önemli açıklamalarda bulundu.

Holloway, helikopterin sahibi olan Island Express Helicopters şirketine ait ruhsatın yalnızca pilotların görüşünün açık olduğu seferlerle kısıtlı olduğunu belirtti.

Kötü havalarda uçma deneyimi azdı

Öte yandan, pilot Ara Zobayan'ın federal makamlardan aldığı ve yalnızca helikopterin göstergelerine bakarak uçabilmesini sağlayan bir sertifikaya sahip olduğu fakat pilotun kötü havalarda uçma tecrübesinin az olduğu ifade ediliyor.

Sikorsky S-76B tipi helikopter, ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Calabasas şehrinde bir tepeye çakılmıştı. Aynı gün havanın sisli olması sebebiyle yerel polis teşkilatı tarafından kendi helikopterlerine uçuş izni verilmemişti.
 

Yorumlar (0)