Karantina protestosuna sert polis müdahalesi: Çok sayıda kişi gözaltında

Avustralya’nın en büyük 3 kenti Sidney, Brisbane ve Melbourne ve Brisbane'de binlerce Avustralyalı, karantina uygulamasını protesto etmek üzere sokaklara döküldü. Protestoculardan bazıları aşı karşıtı ifadeler içeren pankartlar taşırken, gösterilere sert müdahale eden polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.  

DÜNYA 24.07.2021, 12:24 25.07.2021, 14:32
Karantina protestosuna sert polis müdahalesi: Çok sayıda kişi gözaltında

Kovid-19 ile mücadelede tedbirlerin arttırıldığı Avustralya’da halk, karantina uygulamasını protesto etmek için sokağa döküldü.

Çok sayıda kişi gözaltında

Karantina ve aşı karşıtı olan on binlerce gösterici Sidney, Brisbane ve Melbourne kentlerinde sokaklara döküldü. Maske ve sosyal mesafe tedbirlerine uyulmayan protestolara polis, sert müdahaleler gerçekleştirdi ve çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. Göstericiler arasında gezen atlı polisler ise dikkatlerden kaçmadı

Göstericiler ile polis arasında arbede

Dün Yeni Güney Galler eyaletinin başkenti Sidney’de ulusal acil durum ilan edilirken göstericiler, karantina ve aşı karşıtı pankartlar taşıyarak sloganlarla yürüyüşe geçti. Ara sokaklardan şehir merkezine geçen protestocular, bu bölgede polis kontrolü ile karşı karşıya geldi. Polis ile göstericiler arasında burada tansiyon yükselirken, çıkan arbededen sonra çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Eyalet polisinin yayımladığı bildiride, "Operasyon esnasında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Protestocular dağıtıldıkça kent merkezinde trafik biraz rahatlayacak ve kent dışına hareketlilik hızlanacak" ifadelerine yer verildi. Toplu taşıma seferlerinin zor yapıldığı Sidney kentinde bazı tren istasyonlarının kapatıldığı aktarıldı.

 Eyalet Polis Komiser Yardımcısı Gary Worboys, mesafe ve maske kurallarına uyulmayan protestolarda, vatandaşların sağlığının ciddi biçimde tehdit edildiğine dikkat çekerek, "Göstericilerin halk sağlığı tedbirlerine uyduklarından emin olmak amacıyla organizatörler ve çeşitli grup liderleriyle beraber çalışmak  istiyoruz. Bunlar yapılmazsa Sidney'de yayılan, protesto değil, bir 'felaket' olacak" sözleri kullanıldı.

Sağlık Bakanı Hazzard: "Protestolar aptalca" 

NSW Sağlık Bakanı Brad Hazzard, son dönemde vaka sayılarının eyalet genelinde arttığına vurgu yaparak yapılan protestoları "aptalca" olarak değerlendirdi. Hazzard, “Demokraside yaşıyoruz ve normalde ben, insanların protesto hakkına destek veren biriyim fakat şu anda bunun gerçekten aptalca olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Victoria eyaletinin başkenti Melbourne ile Queensland’in Brisbane şehrinde de benzer gösteriler gerçekleştirildi. Bu gösterilerde yürüyüşlerin ön saflarında  atlı polislerin yer alarak öfkeli kalabalığı kontrol altına almaya çalıştığı dikkatlerden kaçmadı.



Yorumlar (0)