Kanada’da aşırı sıcaklar can alıyor: 5 günde 486 kişi öldü 

Kanada, tarihinde ilk kez bu denli aşırı sıcakla mücadele ediyor. Küresel ısınmadan büyük oranda etkilenen ülkede 5 günde 486 kişi öldü. 

DÜNYA 01.07.2021, 08:00 01.07.2021, 09:10
Kanada’da aşırı sıcaklar can alıyor: 5 günde 486 kişi öldü 

Küresel ısınmanın getirdiği aşırı sıcak hava dalgasıyla mücadele etmeye çalışan Kanada, mücadelesini gerçekleştiremiyor. Ülkedeki kavurucu sıcak sebebiyle yaşanan ölümler her geçen gün artıyor. British Columbia Adli Tıp Kurumu Başkanı Lisa Lapointe, son birkaç yıldır bu dönemlerde ülkede sıcak hava dalgasının hüküm sürdüğünü ve her sene ortalama 165 kişinin vefat ettiğini belirtirken bu sene alışılmadık şekilde ölümlerin arttığını belirtti. 



Sıcaklık 50 dereceye çıktı 



“Isı kubbesi” ismi verilen aşırı sıcaklar çoğunlukla Northwest Territories, Yukon ve Alberta eyaletlerinde etkili oluyor. Sıcaklık rekoru ise şu anda Alberta’da kırılmış durumda. Termometreler 49,9 dereceyi gösterirken Lapointe, 5 günde 486 kişinin öldüğünü raporladı. Eyalet normalinin 3 katı olan bu ölü sayısı ile yüzde 195’lik artış yaşandığı aktarıldı. Lapointe açıklamasında ayrıca ani ve hızlı ölümler sebebiyle adli tıp görevlilerinin çağrılara yanıt veremediğini ifade etti. 



Soğuk hava barınağı kuruldu 



Daha fazla ölümün önüne geçmek amacıyla soğuk hava barınakları kuruldu. Çoğunlukla evsizler için kurulmuş olan bu barınak, dışarı çıkan herkesi misafir ediyor. İnsanlar, soğuk hava verilen bu alanlarda istedikleri kadar oturabiliyor. 

Yorumlar (0)