Kanada sınırları tüm dünyaya açıldı

Kanada, 21 Mart 2020 tarihinde Kovid-19 salgını nedeniyle kapattığı sınır kapılarını bugünden itibaren tekrar açtı.

DÜNYA 08.09.2021, 11:24 09.09.2021, 10:08
Kanada sınırları tüm dünyaya açıldı

Kanada’nın resmi duyurularının verildiği internet sitesinde yayınlanan açıklamada, zorunlu olmayan geçişler için 17 ay önce getirilen sınır kısıtlamalarının, Kanada Federal Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış Kovid-19 aşılarından birinden iki dozu yaptırmış olanlar için kaldırıldığı açıklandı.

Kanada sınırlarını açtı

Yapılan açıklamada, ülkeye son aylarda gelen yolcu sayısının arttığı ifade edilerek, 9-26 Ağustos arasında Kanada’ya giriş yapan 58 bin 878 kişiye yapılan sınır testlerinde yalnızca 112 kişinin sonuçlarının pozitif çıktığı belirtildi

Kanada’daki son verilerin, tam aşılanmış daha çok sayıda yolcu girişine izin verilebileceği anlamına geldiğine dikkat çekilirken, ülkeye giriş yapacak olan uluslararası yolcuların yeni kurallara uymaları talep edildi.

Kanada Federal Sağlık Bakanlığının, Moderna, Pfizer-BioNTech, Astra Zeneca ve Johnson & Johnson’dan yapılan aşıları onayladığı anımsatılan açıklamada, bunlardan iki doz aşılanan kişilerin Kanada’ya girişte 3 günlük otel ve 14 günlük ev karantinası uygulamalarından muaf tutulacakları duyuruldu.

Kanada’ya gelmeden 14 gün önce aşı şart

Kanada, ülkeye gelecek olan uluslararası yolcuların, Kanada'ya girmeden en az 14 gün önce aşılarını yaptırmış olmalarını zorunlu tutuyor.

Aşıları tamamlanan yolcuların, uçuşlarından en az 72 saat önceye ait negatif sonuçlu PCR testini ibraz etmeleri gerektiği belirtildi.

Yorumlar (0)