Kanada ordusu 'Pokemon' avlayacak!

Kanada'da Pokemon GO oynayan kişilerin askeri bölgelere girmemeleri için askerlere garip bir emir verildi. Emre göre, en az 3 asker Pokemon GO oynayacak ve askeri bölgedeki pokemonları toplayacak.

DÜNYA 02.01.2020, 13:31 02.01.2020, 13:52
Kanada ordusu 'Pokemon' avlayacak!

Kanada ordusu, 2016 yılında piyasaya çıkan Pokemon GO oyununa karşı ilginç önlem aldı.

Oyuncular kimi zaman yasaklı bölgelere sızıyor!

Oyunda yer alan pokemonları yakalamak isteyen kişilerin, harita üzerinde tespit edilen çeşitli yerlere ulaşmaları gerekiyor. Bu bölgeler zaman zaman sivil vatandaşlar için yasaklı yer olabiliyor.

Ülkede, Pokemon avlamak isteyen kullanıcılar daha önce askeri bölgelere girmişlerdi. 

Kanadalı askeri yetkililer ise bunun üzerine bölgedeki Pokemonları kendileri "avlamayı" kararlaştırdı.

Ülkeyi gezip pokemon avlayacaklar

Bu görev için en az 3 ordu mensubuna görev verildiği ve bu kişilerin ülkedeki bütün askeri tesisleri dolaşarak "Pokemon avlamaları" emredildi.

CBC'ye göre, oyunun çıktığı tarihten itibaren yaz aylarında askeri bölgelerde yakalanan sivil sayısında artış görüldü. Belgelere göre, ülkenin farklı yerlerindeki en az üç askeri polis memuru, ellerinde telefon ve defterlerle ordu tesislerinde dolaşmaya atandı.

Toronto'nun kuzeyindeki Ontario'da yer alan CFB Borden Hava Üssü'nden güvenlik uzmanı David Levenick, konuya ilişkin kaleme aldığı yazıda "Bu konuda yardımcı olması için neredeyse 12 yaşında birini işe alıyorduk" ifadelerine yer verdi.

"Oyunda çocuklarımı geçmem lazım"

CFB Borden Üssü'nde daha önce yakalanan bir kişi, "Oyunda çocuklarımı geçmem lazım" demişti. 

Binbaşı Alicia Saucier: "Olumlu etkileri olabilir"

Oyunun pozitif etkileri olacağını düşünen ordu mensupları da yok değil! CFB Petawawa Üssü'nden Binbaşı Alicia Saucier, "Belki müzeyi daha fazla ziyaret eden insanlar olacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)