Kadın vekil AP'de ağladı: Polis bacaklarımı ayırdı ve...

Mali kökenli Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili, Belçika polisinin ırkçı saldırısına uğradığını AP kürsüsünde anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

DÜNYA 18.06.2020, 16:01
Kadın vekil AP'de ağladı: Polis bacaklarımı ayırdı ve...

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Mali kökenli Milletvekili Pierrette Herzberger-Fofana, Belçika polisi tarafından nasıl ırkçı saldırıya uğradığını AP kürsüsünden anlatırken gözyaşlarına boğuldu. AP Milletvekili Pierrette Herzberger-Fofana, kendisine ırkçı müdahalede bulunan Belçika polisi hakkında şikayette bulunduğunu açıkladı.

Almanya'dan milletvekili olan 71 yaşındaki Mali kökenli Milletvekili Pierrette Herzberger-Fofana, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda kürsüde yaptığı konuşmada, dün Brüksel'deki Kuzey Tren İstasyonu'nda, bir beyaz polisin siyahi olduğu için kendisine sert davrandığını söyledi.

Pierrette Herzberger-Fofana

AP Milletvekili Pierrette Herzberger-Fofana, kendisinin, 9 polis tarafından orantısız olarak kontrol edilen iki siyahi gencin resmini çekmeye çalışırken müdahaleye uğradığını anlattı.

Polisin çok sert bir şekilde eline vurarak telefon ve çantasını aldığını, bacaklarını ayırarak hızlı bir şekilde duvara dayadığını ve üstünü aramak istediğini ifade eden AP Milletvekili Pierrette Herzberger-Fofana, beyaz polisin tüm bu davranışları, ayrımcı ve ırkçı eğilimler nedeniyle gerçekleştirdiğini, kendisini sert dokunuşlarla aşağıladıklarını belirterek, bugün polisler hakkında şikayetçi olduğunu çünkü polis şiddetinin soruşturulması gerektiğine inandığını dile getirdi.

Pierrette Herzberger-Fofana

Amerika'da beyaz ırkçı polis şiddeti altında ölen George Floyd hadisesiyle tüm dünyanın polis şiddetinin nelere sebep olabileceğini gördüğünü söyleyen Avrupa Parlamentosu Milletvekili Pierrette Herzberger-Fofana, yaşanan hadisenin kendisinde büyük travma yarattığını belirtti.

AB (Avrupa Birliği) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen başta olmak üzere Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu katılımcıları, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamayan AP Milletvekili Pierrette Herzberger-Fofana'yı uzun süre ayakta alkışladı. 

Yorumlar (0)