Josep Borrell için “ırkçı” değerlendirmesi: Tepki toplayan kıyaslama

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa'yı “bir tarafı bahçe geri kalanı ise orman” şeklinde değerlendiren Borrell'in söylemleri, “ırkçı” olarak nitelendirildi. Büyük tepki çeken cümlesinin ardından Borrell'den, herhangi bir şekilde geri adım atılmadı.

DÜNYA 17.10.2022, 16:36
Josep Borrell için “ırkçı” değerlendirmesi: Tepki toplayan kıyaslama

13 Ekim günü gerçekleştirilen Diplomasi Akademisi’nin açılış töreninde açıklamada bulunan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “Avrupa bir bahçedir. Bizler bir bahçe oluşturduk. Her şey güzel devam ediyor. İnsanlığın oluşturabileceği, sosyal uyum, ekonomik refah ve siyasi özgürlüğün en iyi birleşimi bu bahçedir. Dünyanın kalan kısmı ise bir bahçe haline gelmedi. Dünyanın kalan kısmının birçoğu ormandır ve bir gün orman gelip bahçeyi istila edebilir." demişti.

“Her hafta öncekinden gergin”

Bu olayın ardından Lüksemburg'da gerçekleştirilen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı girişinde bir gazetecinin Borrell’e, kullandığı cümleyi ve Rus güçlerinin imha edileceği ile ilgili ifadelerine değinerek "İyi misiniz?" sorusunu yöneltti.

Borrell ise kendisine sorulan bu soruya şu şekilde yanıtladı, "Çok iyiyim. Neden iyi olmayayım? Geldiğimiz her yeni hafta diğerine göre daha gergin. Bazen kamuoyunda belirli şeyler patlak verir ancak sizleri şunu söyleyebilirim. Her hafta en az geçtiğimiz bir önceki oranında gergin."

“Barbarca, sömürgeci ve ırkçı”

Bu durumun ardından sosyal medya üzerinde birden çok kullanıcı, sömürgecilik sayesinde Avrupa'nın refahının buralara geldiğini, Borrell'in söylemlerinin barbarca, sömürgeci ve ırkçı düşüncesini ortaya çıkardığını vurgulayan ifadelerde bulunmuştu.

Yorumlar (0)