Johnson karşıtları ilk günden sokaklara indi!

Başbakan Johnson'un 12 Aralık seçimini kazanmasından memnun olmayan eylemciler, Londra sokaklarına döküldü.

DÜNYA 14.12.2019, 09:58
Johnson karşıtları ilk günden sokaklara indi!

Birleşik Krallık'ta 12 Aralık'ta gerçekleştirilen erken genel seçimlerin galibi açık ara Başbakan Boris Johnson ve Muhafazakar Parti oldu. Johnson'un kazanmasından memnun olmayan eylemciler, başkent Londra'da sokaklara döküldü.

Başbakan'ı istifaya çağırdılar

Eylemciler, "Muhafazakar yönetimini reddet" pankartları taşıyarak polislere karşı yürüyüş düzenledi. Başbakanlık konutunun bulunduğu Downing Caddesi'ne yakın bir bölgede gösteri düzenleyen eylemciler "Boris Johnson benim başbakanım değil" ve "İstifa et Boris" sloganları attı. Muhafazakar Parti karşıtı göstericiler, başbakanlık konutu yakınlarında Başbakan Johnson destekçileriyle de karşı karşıya geldi.

Eylemciler daha sonra Downing Caddesi'nden Trafalgar Meydanı'na çıktı, bölgedeki trafiğin kilitlenmesine sebep oldu ve büyük bir polis gücününü de bölgeye çekti.

Brexit süreci çözümlenecek


Birleşik Krallık Başbakanı Johnson

Başbakan Johnson'un kazandığı seçimler, Birleşik Krallık tarihinin en kutuplaştırıcı seçimleri olarak dikkat çekiyor. 3,5 yıldır devam eden Brexit sürecinin bir sonuca bağlanması için büyük önem taşıyan seçimleri 365 koltukla Başbakan Johnson'un liderlik yaptığı Muhafazakar Parti kazanmıştı.

Yorumlar (0)