Johnson'ın son korona testinin sonucu belli oldu!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın görevine ne zaman geri döneceği belirsizliğini korurken, sözcüsü tarafından yapılan açıklamada tıbbi tavsiyelerin takip edileceği ifade edildi. Öte yandan, Johnson'a hastaneden ayrılmadan önce uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin negatif çıktığı bildirildi.

DÜNYA 13.04.2020, 15:36 13.04.2020, 16:59
Johnson'ın son korona testinin sonucu belli oldu!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Sözcüsü, bugün yaptığı açıklamada, Johnson'a hastaneden ayrılmadan önce uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin negatif çıktığını bildirdi. 

Johnson'ın tam olarak iyileşmesinin ne kadar süreceği konusunda yorum yapmaktan kaçınıldığını belirten Sözcü, Başbakan'ın görevine ne zaman devam etmesi gerektiği konusunda uzmanların tavsiyesine uyacağını söyledi.

Sözcü, "Başbakan henüz dün hastaneden taburcu edildi. Dolayısıyla hükümetteki işlerine ne zaman geri döneceği konusunda sağlık ekibinin talimatlarını takip edecek" şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

Covid-19 salgınına yakalandığını açıklayan ve kendisini Downing Caddesi'ndeki 10 numaralı Başbakanlık Konutu'nda karantinaya alan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, doktorlarının tavsiyesi üzerine hastaneye kaldırılmış ve durumunun kötüleşmesiyle 6 Nisan'da yoğun bakıma alınmıştı.

Yoğun bakımda 3 gece geçirdikten sonra iyileşerek taburcu edilen Johnson, basına yaptığı açıklamada, Ulusal Sağlık Servisi (NHS) çalışanlarına minnettar olduğunu belirtti. 55 yaşındaki Johnson, "Hayatımı onlara borçluyum. Ne kadar teşekkür etsem az" şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar (0)