Kilisedeki ayin tartışma yarattı: Aynı kaptan yüzlerce kişi su içti!

Bulgaristan'da Paskalya kutlamaları kapsamında kiliseye ayine giden yüzlerce kişi, yeni tip koronavirüse (Covid-19) rağmen aynı kaptan "kutsanmış" su içti. 

DÜNYA 13.04.2020, 15:44
Kilisedeki ayin tartışma yarattı: Aynı kaptan yüzlerce kişi su içti!

Hristiyanların kutladığı Paskalya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle birçok ülkede evlerde ya da yoğunlaştırılmış tedbirler altında kutlanıyor.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Ortodoks Kilise yönetimi ile yaptığı görüşmenin ardından kiliselerin açık kalmasına müsaade etti. 

Paskalya kutlamaları kapsamında kilisedeki ayine katılan yüzlerce kişiye gümüş kaptan "kutsanmış" su verildi.

Sosyal mesafe kuralına dikkat edilemeyen ayinde aynı tas ve aynı kaşıktan yüzlerce kişinin "kutsanmış su" içmesi tepkilere yol açtı. 

Sağlık çalışanları, Bulgaristan'da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yüksek hızda yayılacağını kaydetti. 

Bunun üzerine Başbakan Borisov, geri adım atarak, "Paskalya duanızı evinizde, bahçenizde yapın, kiliseye gitmeyin." açıklamasında bulundu. 

Bulgaristan'da bulunan tüm camiler, sinagoglar ile Katolik kiliseler toplu dualara yasak getirdi. Ortodoksların Milli Kriz Merkezi çağrılarını dikkate almaması ise pandeminin yayılabileceğine yönelik endişeleri artırdı. 

Ülkede bulunan halka açık pazarlarda tek yönlü ve kontrollü giriş sistemi hayata geçirildi. "Çiçek ve Söğüt Bayramı" olarak adlandırılan pazar gününde ise tüm çiçek pazarları kapatıldı.
 

Yorumlar (0)