Joe Biden, ayağının tozuyla çok sayıda önemli kararnameye imza attı

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden, görevi devralmasının akabinde Beyaz Saray'a geldi. Başkan olarak Beyaz Saray'a giriş yapan Biden, Trump yönetiminin geri çekildiği Paris İklim Anlaşması ve DSÖ'ye (Dünya Sağlık Örgütü) tekrar katılmaya yönelik başkanlık kararnamelerine imza attı. Biden ayrıca, bazı Müslüman ülkelere uygulanan seyahat kısıtlamasını da kaldırdı.

DÜNYA 21.01.2021, 02:06 21.01.2021, 18:45
Joe Biden, ayağının tozuyla çok sayıda önemli kararnameye imza attı

46. ABD Başkanı Joe Biden, Kongre binasında gerçekleştirilen yemin töreni ile resmen göreve başladı. Yemin töreninin akabinde ilk belgelerine imza atan Biden, imza töreninin sonrasında askeri birliklerin hazır durumda olup olmadığının değerlendirildiği etkinliğe iştirak etti.

Çelenk bıraktı

Bahse konu etkinliğin ardından Biden, beraberinde olduğu eşi Jill Biden, yardımcısı Kamala Harris ve eski ABD Başkanları Bill Clinton, Barack Obama, George W. Bush ve eşleri ile birlikte Arlington Ulusal Mezarlığı'na çelenk bıraktı. Biden ve eşi, törenin ardından Beyaz Saray'a geçti.

Kalabalığı selamladı

Biden ve eşi, Beyaz Saray'a ulaştığında, Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser tarafından kapıda karşılandı. Biden ve eşi daha sonra başkanlık arabasından inerek, Beyaz Saray'a doğru yürüyüşe geçti. Beyaz Saray'a yürüdüğü esnada kalabalığa el sallayan Biden ve eşi, kapıdan içeri girmeden evvel medya mensuplarına poz verdi.

Trump'ın bazı kararlarını iptal etti

Başkan sıfatıyla Beyaz Saray'a ilk adımını atan Biden, Oval Ofis'e geçerek çok sayıda başkanlık kararnamesine imza atarak eski Başkan Donald Trump'ın tartışmalı politikalarını uygulamadan kaldırdı. Bu çerçevede, ABD Başkanı Biden, Trump yönetiminin geri çekildiği Paris İklim Anlaşması ve Dünya Sağlık Örgütü'ne tekrar katılmaya yönelik başkanlık kararnamelerine imza attı. Trump yönetimi tarafından bazı Müslüman ülkelere uygulanan seyahat kısıtlamalarını da kaldıran Biden, federal binalarda COVID-19 sebebi ile maske takılmasını zorunlu kılan bir kararnameye de imza attı.

Yorumlar (0)