Joe Biden, asgari ücret artışı kararnamesini onayladı 

ABD Başkanı Biden, ülke genelinde asgari ücretin artırılması konusundaki kararnameyi imzaladı. Bu kararnameye göre saati 10,95 olan ücret, 15 dolara çıkacak. 

DÜNYA 28.04.2021, 11:48 28.04.2021, 17:13
Joe Biden, asgari ücret artışı kararnamesini onayladı 

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre Biden, verimliliği ve ekonomiyi teşvik edecek bir karara imza attı. Buna göre işçilerin daha iyi şartlarda çalıştırılması ve vergi mükellefleri için değer sağlanması bekleniyor. 

Açıklamada, federal kurumlarda asgari ücretle çalışan kişilerin şu anda saatliği 10,95 dolardan iş gördüklerini fakat imzalanan bu kararname ile saatlik ücretim 15 dolara çıkarılacağı kaydedildi. 



2022’ye kadar uygulama süresi var

Federal kurumlar, kararın yürürlüğe girmesinden 30 Ocak 2022’ye kadar olan döneme kadar bu uygulamayı başlatmak zorundalar. Bu kararı uygulamayan kurumlara ise para cezası uygulanması söz konusu.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada ayrıca asgari ücretin enflasyona göre belirleneceği böylece işçilerin yaşam maliyetinde çok fazla değişiklik olmamasının sağlanacağı da yer aldı.



Biden, bu kararnameyi daha önce imzalamak istemişti

Joe Biden, bu kararnameyi Mart 2021’de imzalamak ve 1,9 trilyon dolarlık destek paketini açıklamak istemişti. Fakat o dönemde pek çok Cumhuriyetçi ve bazı Demokratlar, “işsizliğin artmasından” endişe ettiği için karşı çıkmışlardı.  

Yorumlar (0)