Joe Biden, 1,9 trilyonluk COVID-19 ekonomik destek paketini imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'de kabul gören, COVID-19 salgınının etkileri ile mücadele için 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketini imzaladı.

DÜNYA 11.03.2021, 23:40 12.03.2021, 12:49
Joe Biden, 1,9 trilyonluk COVID-19 ekonomik destek paketini imzaladı

ABD Başkanı Biden, Oval Ofis'te söz konusu paketi imzalamadan evvel gerçekleştirdiği konuşmada, bu paketin ülkedeki birçok kesim tarafından destek gördüğüne işaret etti.

"ABD'nin bel kemiğini yeniden inşa edecek"

Bu akşam ulusa sesleniş yapacağını kaydeden Biden, "Onay verdiğimiz bu tarihi yasa tasarısı ile ABD'nin bel kemiğini tekrar inşa etmeli ve bu ülkeyi oluşturan kişilere savaşmaları için bir şans daha vermeyi hedefliyoruz." dedi.

Senato'dan onay gelmişti

Ülkede uzun bir süredir en önemli gündem maddelerinin başında gelen 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketi, geçtiğimiz 27 Şubat'ta Temsilciler Meclisi'nde kabul görmüştü. Uzun süren görüşmelerin akabinde 6 Mart tarihinde ise Senato tarafından onay verilen tasarı, daha evvel devreye sokulan ve 'uzlaşma' olarak nitelendirilen yasal bir düzenlemeyle, Cumhuriyetçilerin desteğine gerek kalmadan Senato'dan geçirilmişti.

Tasarı, üzerinde gerçekleştirilen düzenlemeler sebebi ile nihai oylama için tekrar Temsilciler Meclisi'ne sevk edilmişti. Temsilciler Meclisi, 10 Mart tarihinde paketi onaylayarak, Başkan Biden'ın imzasına göndermişti.

1.400 dolarlık doğrudan yardım

Yeni yönetiminin, COVID-19'un ekonomik etkilerine karşı üzerinde durduğu en büyük paket olarak adlandırılan tasarıda, direkt nakit yardımının yanı sıra yerel yönetimlerin ve eyaletlerin desteklenmesi, işsizlik yardımları ve aşı dağıtımına yönelik düzenlemeler de bulunuyor.

Bahse konu paket çerçevesinde, senede 75 bin dolardan (560 bin lira) az kazanan bireylere 1.400 dolarlık (10 bin 500 lira) doğrudan nakit yardımında bulunulması öngörülüyor.

Paket ile 14 Mart tarihinde süresi dolacak işsizlik yardımlarının geçerlilik süresi 6 Eylül tarihine kadar uzatılırken, haftalık 300 dolarlık (2 bin 250 lira) işsizlik yardımı sağlanması hedefleniyor. Yerel yönetimler ve eyaletler için 350 milyar dolarlık kaynağın ayrıldığı pakette; okullar için maddi destek, kira yardımı, COVID-19 testi ve aşı dağıtımı desteği de bulunuyor.

Yorumlar (0)