Japonya'dan ABD'ye seyahat uyarısı

Japonya Dışişleri Bakanlığı, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının yayılmasını engellemek amacıyla vatandaşlarına Amerika'ya seyahat etmemeleri önerisinde bulundu.

DÜNYA 23.03.2020, 05:50
Japonya'dan ABD'ye seyahat uyarısı

Japonya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Covid-19 vakalarında ve bu virüs kaynaklı can kayıplarında son günlerde kaydedilen artışa vurgu yapıldı.

Japonya Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, vatandaşlara ABD'ye yönelik "zorunlu olmayan" seyahatlerden kaçınılması tavsiye edildi.

Söz konusu kararın Amerika Birleşik Devletleri'nin, Japonya için yaptığı seyahat uyarısını 4. seviyeye çıkarmasının ardından alındığı belirtilerek, Amerika Birleşik Devletleri'nden dönenlere 14 günlük karantina sürecinin uygulanacağı hatırlatıldı.

Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre, ABD'de 26 bin 888 kişide Covid-19 görülürken, salgında 348 kişi hayatını kaybetti.

Japonya, Çin başta olmak üzere Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakalarının yükseliş gösterdiği İtalya, İspanya, Güney Kore, İzlanda, San Marino ve İsviçre dahil çok sayıda Avrupa ülkesi için de seyahat uyarısında bulunmuştu.

Yorumlar (0)