Japon kripto para borsası hacklendi: 100 milyon dolar çalındı 

Dünyanın önde gelen borsalarından olan Japon kripto para borsası Liquid, siber saldırıya uğradığını ve tahmini 100 milyon dolarlık kripto paranın çalındığını duyurdu.

DÜNYA 20.08.2021, 10:47 21.08.2021, 10:38
Japon kripto para borsası hacklendi: 100 milyon dolar çalındı 

Japonya’nın bir numaralı kripto para borsası Liquid, hackerların saldırısına uğradığını duyurdu. Son günlerde gerçekleşen ikinci büyük kripto para hackercılığı olarak kabul edilen bu “soygun”, borsada işlenilen bazı dijital para cüzdanlarını tehlikeye attı. Liquid’in “tahmini” 100 milyon dolar olarak duyurduğu bu soygun, henüz birkaç gün önce yapılan 600 milyon dolarlık soygun kadar tehlikeli olarak belirtildi. 

Sosyal medyadan duyuruldu 

Liquid borsası, sosyal medya üzerinden “#LiquidGlobal, sıcak cüzdanlarının tehlikeye girdiğini duyurduğumuz için üzgünüz. Varlıkları soğuk cüzdana taşıyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu. Şu anda varlık yatırma ve çekme başta olmak üzere bazı işlemler askıya alınmış durumda.  



Çalınan varlıklar izleniyor 

Kripto para borsalarında yaygın olarak kullanılan “çalınan paraların izlenmesi” özelliği Liquid borsasında da geçerli. Japon borsası, çalınan paraların izlendiğini ve bunların işlemlerinin dondurulduğunu aktardı. Çalınan paraların geri alınabilmesi için çalışıldığı belirtildi. 

Londra merkezli bir analiz şirketine göre Liquid borsasından 31 milyon dolar değerinde Ethereum, 13 milyon dolar değerinde XRP ve 5 milyon dolar değerinde de Bitcoin alındı.  

Liquid, 100’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor 

2014 senesinde kurulan Liquid, 100’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Dünya çapında milyonlarca müşterisi bulunan borsa, günlük işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük 20 kripto para borsası arasında bulunuyor. 

Geçen hafta 600 milyon dolar çalındı 

Geçen hafta ise bir bilgisayar korsanı, blockchain sitesindeki bir güvenlik açığını bularak 600 milyon dolar çalmıştı. 

Yorumlar (0)