Japon bilim insanlarından 'korkutan' Delta mutasyonu uyarısı

Japon bilim adamları, ilk başta Hindistan'da ortaya çıkan Kovid-19’un Delta mutasyonu üzerine yaptıkları çalışmalar sonucunda bu mutasyonun, yaklaşık 2 kat daha bulaşıcı olduğunu tespit etti.

DÜNYA 25.06.2021, 16:41 27.06.2021, 11:02
Japon bilim insanlarından 'korkutan' Delta mutasyonu uyarısı

İlk başta Hindistan'da ortaya çıkan Kovid-19 Delta mutasyonu tüm dünyayı endişeye sevk ederken, Japon bilim adamları bu mutasyonun bulaşma tehlikesine yönelik bilimsel bir araştırma gerçekleştirdi. 

“Yaklaşık 2 kat daha bulaşıcı”

Kyoto Üniversitesi Profesörü Hiroshi Hishiura ile birlikte Hokkaido Üniversitesi Profesörü Kimihito Ito liderliğindeki çalışma grubu, Tokyo'daki PCR testlerinin sonuçlarını ve uluslararası Kovid-19 veritabanını inceledi. Herhangi bir taşıyıcının virüsü bulaştıracağı ortalama kişi sayısı açısından, bu yeni Delta mutasyonunun virüsten 1.95 kat yani yaklaşık 2 daha bulaşıcı olduğunu belirleyen ekip, yaptıkları çalışmanın sonuçlarını Japonya Sağlık Bakanlığı'na sundu.

Olimpiyat hakkında uyarı

Japonya'dan elde edilen veriler ışığında, 12 Temmuz'a kadar mutasyonun, yeni ortaya çıkacak vakaların yarısından fazlasını oluşturabileceği yönünde çeşitli uyarılarda bulunan uzmanlar, Tokyo Olimpiyatları'nın başlayacağı 23 Temmuz'da, Delta mutasyonunun ülke genelindeki günlük vakaların yüzde 68.9'unu oluşturacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Kovid-19 vakalarının Japonya'daki toplam sayısı 791 bin 699'a ulaşmış, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 14 bin 618'e yükselmişti.

Yorumlar (0)