İtalya'da kaos sona erdi: Mattarella tekrar seçildi

İtalya'da cumhurbaşkanlığı seçiminin 8'inci tur oylamasında Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, tekrar bu göreve seçildi.

DÜNYA 29.01.2022, 23:48
İtalya'da kaos sona erdi: Mattarella tekrar seçildi

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başladığı 24 Ocak tarihinden bugüne değin başka bir isim üzerinde anlaşma sağlayamayan partiler, 8'inci tur oylama evvelinde tekrar aday göstermek için Mattarella'ya gitti.

Partilerin bu isteğini kabul eden Mattarella (80), 983 seçici delegenin 759'unun oyunu alarak bir defa daha cumhurbaşkanlığına seçildi.

Perşembe günü yemin edecek

Böylelikle Mattarella, 1946 yılından beri cumhuriyetle yönetilen İtalya'da şu ana değin görev yapan cumhurbaşkanları arasında Giorgio Napolitano’dan sonra 'bahse konu göreve 2'inci dönem için seçilen 2'inci isim' oldu.

Mattarella'nın önümüzdeki perşembe günü yemin ederek, 7 senelik yeni döneme başlaması öngörülüyor.

Başbakan Draghi'nin adı geçiyordu

Başbakan Mario Draghi, konuya ilişkin olarak gerçekleştirdiği açıklamada, Mattarella'nın tekrar seçilmesinin 'tüm ülke için muhteşem bir haber' olduğunu kaydederek, kendisini kutladı. 

Mattarella ise kendisine aday olmasına yönelik teklifte bulunan parlamenterlere, "Benim başka planlarım vardı fakat parlamentonun seçimine de saygı duyuyorum." dedi.

Ülke medyasında, Mattarella'nın tekrar seçilmesinin ve bu makam için ismi sıklıkla geçen Draghi'nin başbakanlık görevini sürdürmesinin Avrupa kulislerinde 'İtalya'da istikrarın sürmesi' olarak görüldüğü değerlendirmeleri yer aldı.















Yorumlar (0)