İsveç'ten PKK açıklaması

Tobias Billström, ülkemizin İsveç'in NATO'ya katılımını onaylamamasının nedeninin ülkesindeki PKK/YPG terör örgütünün geniş faaliyetleri olduğunu ifade etti.

DÜNYA 27.04.2023, 01:35
İsveç'ten PKK açıklaması

İsveç'in NATO'ya üyelik süreci hakkında konuşan İsveç Dışişleri Bakanı Billström, PKK/YPG terör örgütü ile mücadele etmek için ülkemize karşı sorumluluklarının olduğunu dile getirdi. 

Billström, "PKK terör örgütünün ülkemizde daha evvelden bilinmeyen geniş faaliyetleri mevcut. Türkiye'nin de ülkemizin NATO'ya katılımını onaylamamasının sebebi bu. Bu sorunla ilgilenmek için Türkiye'ye karşı bazı sorumluluklarımız var." yorumunda bulundu.



"Türkiye'nin çekinceleri karşılanacak"

PKK/YPG'nin ülkedeki faaliyetlerine değinen Bakan Billström, "PKK'nın ülkemizdeki faaliyetleri çok geniş. Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını finanse etmek için geniş kapsamlı faaliyetler yürütülüyor. Ayrıca uyuşturucu madde satışı ve İsveç halkına zarar veren muhtelif yollarla para toplamak için ülkemizi üs olarak kullanıyorlar. Bir başka ülkede terör için kullanmaları, bizim bu çalışmaları daha az dikkate almamızı gerektirmez." diye konuştu.

Billström, 1 Haziran 2023'te ülkede yürürlüğe girecek olan yeni terör ceza yasası ile ülkemizin çekincelerinin de karşılanacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)