İşte ABD'li heyeti ürküten Putin'in oyuncağı

ABD’li heyet, dünyanın gündeminden düşmeyen Rusya'nın Avangard füze sistemini inceledi.

DÜNYA 27.11.2019, 10:18
İşte ABD'li heyeti ürküten Putin'in oyuncağı

Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) özel görevli heyet, START-3 (Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması) kapsamında Rusya’nın nükleer ve konvansiyonel savaş başlık taşıyan Avangard füze sistemleri üzerinde incelemelerde bulundu.

Konuya ilişkin açıklama Rusya Savunma Bakanlığından geldi. Açıklamada, ABD'den (Amerika Birleşik Devletleri) bir heyetin START-3 (Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması) çerçevesinde Rusya’ya ait silahların incelediği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Rusya Federasyonu ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması’nın uygulanması çerçevesinde 24-26 Kasım tarihleri arasında Amerikan teftiş heyetinin incelemesi için Avangard füze sistemi ile bir gösteri yapıldı” denildi. Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca Rus-Amerikan ilişkilerinin gelişmesi için Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin ile Amerikan heyetinin görüşme yaptığını açıkladı.

Aralık ayında aktif olacak

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz sene izlediği tatbikat ile tüm dünyada oldukça konuşulan nükleer ve konvansiyonel savaş başlıkları taşıyan Avangard füze sistemlerinin önümüzdeki Aralık ayında tamamen aktif duruma getireleceği ilan edildi. Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin’in tatbikatı izledikten sonra füze sistemi için "yenilmez" ifadesini kullanmıştı. Füze sisteminin en dikkat çeken üç önemli özelliği bulunuyor. Sesten 27 kat daha hızlı hedefe ulaşması, atmosferin birçok katmanını geçebilmesi ve imha gücünün çok yüksek olması.

Yorumlar (0)