İsrail, Omicron’a karşı sınırlarını kapatan ilk ülke oldu 

İsrail hükümeti, Covid-19'un yeni varyantı Omicron’a karşı sınırlarını kapattı. Tüm yabancıların ülkeye girişi durduruldu. 

DÜNYA 28.11.2021, 08:58 29.11.2021, 10:21
İsrail, Omicron’a karşı sınırlarını kapatan ilk ülke oldu 

Güney Afrika’da ortaya çıkan ve DSÖ’nün acil toplanmasına sebep olan Omicron varyantı, hükümetleri korkutmaya başladı. Yeni varyant sonrasında sınırlarını tamamıyla kapatan ilk ülke İsrail oldu. İsrail Başbakanı Naftali Bennett başkanlığında düzenlenen kabine toplantısının ardından bir basın açıklaması yapıldı ve alınan yeni seyahat önlemleri paylaşıldı. 



Yurt dışından gelenler evde karantinaya girecek 

Yurt dışından İsrail’e dönen İsrailliler ile ülke vatandaşlar, girişte PCR testi yaptıracak ve sonrasında kendi evinde karantinaya girecek. Testin sonucunun negatif çıkması halinde 3’üncü gün karantinadan çıkış yapılabilecek. Bu kural ise yalnızca aşı yaptırmış olan İsrailliler için geçerli. 

Aşı yaptırmamış olan kişiler, PCR testi yaptırmaları durumunda 1 hafta, yaptırmamaları durumunda ise 2 hafta boyunca evlerinde karantina altında kalacak.  

Seyahat tablosunda kırmızı listede bulunan ülkelerde bulunup da İsrail’e gelen kişiler, devletin belirlediği otelde karantinaya girecek. Otele girişte yapılan PCR testi negatif çıkan kişiler, karantinalarına kendi evinde devam edecek. Ev karantinası ise 1 hafta sürecek. 7’nci gün PCR testi yaptırılacak. 



Cep telefonları üzerinden takip edilecek 

İsrail hükümeti, yurt dışına çıkacak ve yurt dışından dönecek İsraillileri, uygulamaların tekrar değiştirilebileceği yönünde uyardı. İsrail Güvenlik Ajansı ise yeni varyantı ülkedeki vakalarını tespit etmek için cep telefonu üzerinden takip sisteminin uygulanacağını belirtti. 

Alınan önlemlere ve varyanta Yahudilerin pazar akşamı kutlamaya başlayacağı Hanuka bayramında herhangi bir değişiklik olmayacağı ve kutlamaların gerçekleştirilebileceği bildirildi.  

Yorumlar (0)