İstanbul’daki iş stresinden kaçan “dağ adamı” soluğu Kazdağları’nda aldı 

İstanbul’da bir firmada üst düzey yöneticilik ve bilgisayar mühendisliği rolünü üstlenen Marmara Üniversitesi mezunu Ahmet Tarık Taşdelen izlediği bir diziden etkilendi, istifa edip Kazdağları’na yerleşti. 

YAŞAM 28.11.2021, 09:27 28.11.2021, 10:49
İstanbul’daki iş stresinden kaçan “dağ adamı” soluğu Kazdağları’nda aldı 

1995 senesinde Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olup çeşitli firmalarda mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulunan 50 yaşındaki Ahmet Tarık Taşdelen, izlediği bir dizideki karakterden etkilenip istifa etti ve Kazdağları’na yerleşti.  



İstanbul’un yoğunluğundan ve iş stresinden yorulduğunu düşünerek 4 sene önce inzivaya çekildiğini belirten Taşdelen, Kazdağları’na en yakın tarım alanı olan bölgede 55 dönümlük yer satın aldı. Havra sınırlarında olan arazisinde başta çadır kuran ve uyku tulumu ile burada uyuyan Taşdelen, sonrasında branda ve ahşap parçalardan kendisine kulübe inşa etti. 



“Tam bağımsız dağ adamı” 

Kendisini “tam bağımsız dağ adamı” olarak tanımlayan Taşdelen, pek çok hayvan çeşidi yetiştiriyor ve et-süt-yumurta ihtiyaçlarını bunlardan karşılıyor. Ayrıca kendisine ayırdığı tarım alanında da yulaf mısır, buğday gibi ürünler yetiştiriyor. Ata tohumları ile yetiştirmecilik yapan “dağ adamı”, tecrübelerini de sosyal medya hesabından yayınlıyor. 



Arazilere fidan dikiyor 

Taşdelen’in evinin yakınlarında arazisi olan kişilerin isteği üzerine bölgede arazi arazi gezen eski iş insanı, sahibinin izni olan alanlara fidan dikiyor. Gönüllü olarak yaptığı bu eylem ile “Melekler Ormanı” isimli bir yeşillik alan oluşturan Taşdelen, ormanın kısa sürede büyümesi için düzenli olarak fiden dikiyor.  

Taşdelen, 4 sene önce Kazdağları’na yerleştiğinden bu yana saat kullanmadığını, tamamen biyolojik saatine göre yaşadığını aktarırken her gün kitap okuma alışkanlığı edindiğini ve şehirde asla göremediği 100 kilonun altına burada indiğini aktarıyor.  

Yorumlar (0)