İsrail’in yeni başbakanı, Batı Şeria’daki Yahudi projesini onayladı 

Binyamin Netanyahu’nun 12 senelik başbakanlığından sonra koltuğa oturan Naftali Bennet, Filistinlileri yurtlarından etmek amacı taşıyan ilk projeyi onayladı. Projeye göre Batı Şeria’da Yahudi yerleşimi inşa edilecek. 

DÜNYA 24.06.2021, 09:28
İsrail’in yeni başbakanı, Batı Şeria’daki Yahudi projesini onayladı 

Binyamin Netanyahu’nun aralıksız 12 sene süren başbakanlık devrinin ardından geçtiğimiz günlerde koltuğu devralan Naftali Bennett, Filistinlilere karşı sert tutumuyla bilinen kişilerden biri. Göreve geldikten günler sonra imzaladığı proje de bunun bir göstergesi. 

Bennett tarafından imzalanan projeye göre Batı Şeria’da yasa dışı Yahudi yerleşim birimi kurulacak. İstenen Yahudi yerleşkesini kurmak için ise Filistinlilerin Batı Şeria’yı terk etmesi gerekiyor. Yahudiler, Filistinliler üzerinde baskı kurarak evlerini boşaltmalarını istiyor. 



Yahudiler için 33 bina inşa edilecek 

İsrail basınında çıkan haberlere göre Savunma Bakanlığı, Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşimi merkezine 33 bina inşa edecek. Bu binalardan 30’u oturma amaçlı olurken biri alışveriş merkezi ve 2’si de sinagog olacak. 



Yasa dışı Yahudi yerleşimi 1967’de başladı 

İsrail, 1967 senesinde Batı Şeria’yı istila etti ve burada hızlı şekilde konuşlanmaya başladı. Bölgede şu anda 250’den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu birimlerde ise 400 binden fazla Yahudi yaşıyor. 

Yorumlar (0)