İsrail Yüksek Mahkemesi'nden, Netenyahu görüşmesi!

İsrail Yüksek Mahkemesi, hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan Netanyahu'nun başbakan olamayacağı gerekçesiyle yapılan başvuruyu görüştü.

DÜNYA 03.05.2020, 16:49
İsrail Yüksek Mahkemesi'nden, Netenyahu görüşmesi!

"Kaliteli Hükümet Hareketi" derneğinin, Netanyahu için, "hakkında dava açılan milletvekilinin koalisyon hükümeti kuramayacağı" yönündeki maddeye dayanarak yaptığı başvurunun duruşması Batı Kudüs'teki Yüksek Mahkeme binasında yapıldı. 

İsrail televizyonlarının canlı yayınla verdiği duruşmaya Yüksek Mahkemenin 11 hakiminin yanı sıra Netanyahu'nun ve "Kaliteli Hükümet Hareketi" derneğinin avukatları katıldı. 

Netenyahu'nun başkanlığını yaptığı Likud partisinin avukatı Michael Rabello, 2 Mart'ta yapılan erken seçimlerde 1 milyondan fazla İsrailli seçmenin Netanyahu'ya oy verdiğini ve başbakan olmasını istediğini hatırlattı.

Kaliteli Hükümet Hareketi derneği avukatlarından Daphna Holtz Lechner ise, Netenyahu'nun başbakan seçilmesi durumunda yargıya olan güvenin sarsılacağını belirterek, "Netanyahu yeniden hükümetin başına geçerse bugün gördüklerimiz sadece reklam olarak kalacak. (Netanyahu) başbakan olduğunda, bu durum çok daha tehlikeli olacak." değerlendirmesini yaptı.  

Yüksek Mahkeme yarın da Netanyahu ile Mavi-Beyaz lideri Benny Gantz arasında yapılan koalisyon hükümeti anlaşmasına yapılan itirazı görüşecek. Mahkemenin her iki kararı da perşembe günü açıklaması bekleniyor.

Yorumlar (0)