İsrail yine sivilleri hedef aldı!

İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırısı gerçekleştirerek sivilleri hedef aldı. 

DÜNYA 15.08.2020, 08:46
İsrail yine sivilleri hedef aldı!

İsrail, bir kez daha Gazze Şeridi’ni hedef aldı.

Konuya ilişkin açıklama İsrail Ordu Sözcüsü olan Avichay Adraee'den geldi.

Sözcü Adraee, Hamas hedeflerinin vurulduğunu ifade etti. Adraee, Hamas'a ait deniz kuvvetlerine bağlı bir askeri bölgenin yanı sıra gözetleme noktalarına saldırıldığını ileri sürdü. 

İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırının, helyum gazı ile şişirilen balonlar yollanması üzerine düzenlendiği belirtildi. Adraee, Gazze Şeridi'nden İsrail'e yönelik tüm saldırılardan Hamas'ın sorumlu olduğuna dikkat çekti. 

Tanıklardan alınan bilgiye göre, Gazze'nin merkezi ile kuzeyindeki bazı bölgelere saldırı gerçekleştirildi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, söz konusu saldırının, 3 yaşında bir çocuğun yaralanmasına neden olduğunu duyurdu. Çocuğun,  Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade edildi. 

İsrail, Gazze Şeridi'nin etrafında bulunan ve Yahudilere ait olan yerleşim birimlerine Filistinliler tarafından helyum gazı ile şişirilen balonlar ile yanan uçurtmalar gönderildiğini, bu nedenle sürekli yangın meydana geldiğini ileri sürüyor. 

İsrail askerleri, Gazze tarafından geldiği belirtilen balonlara ve uçurtmalara çözüm üretemediği gerekçesiyle sınıra yönelik sürekli hava saldırıları gerçekleştiriyor.

İsrail, haftanın başından beri Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. Geçen gün Gazze'de bulunan bazı noktaları hedef alan İsrail, daha sonra da UNRWA'ya (Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu) ait olan bir okulu vurmuştu. 

Diğer yandan, İsrail, Gazze tarafından yollandığı ileri sürülen balon ve uçurtmaları bahane ederek, birtakım kararlar almıştı. Filistinli balıkçıların avlanma mesafeleri 8 mile kadar çekilirken, bölgeye akaryakıt girişine yasak getirilmişti. 

2006 senesinden beri İsrail'in, Gazze Şeridi'ni ablukada tuttuğu biliniyor. 

Yorumlar (0)