İsrail polisinden Kudüs'te canlı yayında Türk medyasına saldırı!

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da yine gazlı müdahalede bulundu. Bölgeden yayın yapan CNN TÜRK Muhabiri, İsrail polisinin basın mensuplarına hiç olmadığı kadar sert müdahale ettiğini söyledi. TRT muhabiri silah dipçiği ile TRT Haber kamerasının kırıldığını bildirdi. NTV ekibi ise fiziki temasla kendilerini ittiklerini ve kendilerine silah doğrulduğunu bildirdi.

DÜNYA 17.11.2023, 13:13 Hanife
İsrail polisinden Kudüs'te  canlı yayında Türk medyasına saldırı!

Cuma namazı öncesi Medcid-i Aksa'ya giden Filistinlilere yönelik İsrail güçlerinin engellemelerini ve zor kullanmalarını takip eden Türk basınına İsrail polisi sert fiziki müdahalelerde bulundu.

İsrail polisi, bölgede sadece yaşananları haberleştiren Türk basınına ayrı ayrı müdahalede bulundu bir İsrail polisi NTV muhabirini birkaç defa ittikten sora NTV kameramana ise silah namlusunun ucuyla itti. Kameraya zarar gelmeden NTV ekibi bölgeden yavaşça uzaklaştı

Bir diğer müdahale ise devlet kanalı olan TRT Haber ekibine idi. İsrail polisi Türk basınına fiziki müdahalede bulunduktan sonra silahının dipçiği ile TRT Haber kamerasını kırdı.

Kamera camının kırılmasına rağmen yayına devam eden TRT Haber muhabiri, kamera kırık olsa da Filistin'e devam eden saldırıları göstereceklerini söyledi. Kamerası kırılan TRT kameramanı ise dünyanın birçok yerinde savaş muhabirliği yaptığını ancak ilk kez böyle sert bir müdahale ile karşılaştığını belirtti. İsrail tarafından kendilerine verilen basın izin kartlarının da hiçbir işe yaramadığını belirtti.

İsrail polisi  müdahale alanlarına gazetecilerin girmesine izin vermiyor

Ayrıca canlı yayın sırasında gaz bombası caminin olduğu bölgeye atıldı. Türk basını, İsrail'in Mescidi Aksa dışında da namaz için toplanılmasına izin verilmediğine dikkat çekerek, her yerde bir engelleme ve bir baskının olduğu belirtildi.

Türk basının bildirdiğine göre İsrail güçleri bu hafta basının tamamına çok daha sert müdahalerde ve uyarılarda bulunuyor. İsrail polisi  basının müslümanların olduğu bölgeye ve müdahalenin yapıldı bölgelere girmesine izin vermiyor.

Cuma namazında bu hafta da müdahale edildi

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere yine kısıtlamalar getirdi.

Mescid-i Aksa çevresinde kısıtlamalarını sürdüren İsrail polisi, geçen haftalarda olduğu gibi bu hafta da cuma namazını burada kılmak isteyen Filistinlileri engelledi.

Yorumlar (0)