İsrail polisinden Filistinliler'e müdahale: ABD Büyükelçiliği açıklama yaptı

İşgal altında bulunan Doğu Kudüs’te, Filistinliler’e teravih namazı çıkışında atlı ve ses bombalı müdahalede bulunan İsrail polisinin bu müdahalesi sonrası 8 Filistinli yaralandı.

DÜNYA 24.04.2021, 10:28 25.04.2021, 10:08
İsrail polisinden Filistinliler'e müdahale: ABD Büyükelçiliği açıklama yaptı

Filistin Kızılayı tarafından yapılan bildiride, Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde İsrail polisinin müdahalesi sebebiyle 8 Filistinli vatandaşın yaralandığı açıklandı.

İsrail polisinin müdahalesi artıyor

Filistinliler, dün teravih namazını kıldıktan sonra Doğu Kudüs bölgesinde yer alan Eski Şehir’in Şam Kapısı etrafında bir araya geldi. İsrail polisi, gerginliğin artması sebebiyle Filistinli vatandaşları dağıtmak için atlı polisler ve ses bombalarını kullandı. Bunun üzerine Filistinliler, İsrail polisine havai fişek ve taş attı. Gece geç saatlere kadar süren olaylarda birçok Filistinli yaralanırken birçoğu da gözaltına alındı.

Filistin Kızılayı’ndan gelen açıklamada 2 Filistinli’nin hastaneye kaldırıldığı açıklanırken, İsrail polisinin Filistin sağlık ekibinin yaralılara yardım etmesine engel olduğunu ve bunun yanında bir sağlık görevlisinin ise gözaltına alındığını açıkladı.

Doğu Kudüs’te gösteri

Diğer yandan Doğu Kudüs’ün bir başka mahallesi olan İseviye Mahallesi ve Zeytindağı bölgesinde ise Filistinliler, Eski Şehir’de yaşananlara destek amacıyla bir gösteri düzenledi. Bunun üzerine İsrail polisi, gösterilere müdahale etti.

Eski Şehir’deki Şam Kapısı ve onun çevresinde yaşanan olayların sürdüğü belirtiliyor.

ABD’den vatandaşlarına çağrı

ABD’nin İsrail Büyükelçiliği, Doğu Kudüs’teki olayların arttığına vurgu yaparak, kendi vatandaşlarının bu olay yerinden uzak durmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Büyükelçiliğin açıklamasında, Doğu Kudüs’teki olaylarda önemli bir artışın yaşandığına dikkat çekildi.

Ne olmuştu?

Ramazan ayının başlamasından bu yana İsrail Polisi, Şam Kapısı ve çevresindeki oturma bölgelerini kapatmış ve bunun üzerine teravih namazlarının ardından Filistinliler ise Ramazan’ın ilk gününden bu yana Şam Kapısı ve çevresinde toplanıyor. İsrail Polisi de ilk günden bu yana Filistinliler’e müdahalelerde bulunuyor.

Bir önceki gün yaşanan İsrail polisi müdahalelerinde 105 Filistinli’nin yaralandığı açıklanmıştı.

Yorumlar (0)